Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

2.4.11

«Καρατομήσεις» διοικητών νοσοκομείων ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Δέκα διοικητές νοσοκομείων έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους και άλλοι 20 διοικητές, οι οποίοι «δεν έχουν πιάσει τους στόχους», αναμένεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζοντας σε βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας τα αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου στον τομέα του.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τα 132 Νοσοκομεία, τα 30 εμφανίζουν προβλήματα στην εφαρμογή των ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, δηλαδή δεν έχουν «πιάσει» τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο για την εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ.
«Όλα τα νοσοκομεία μας εφαρμόζουν διπλογραφικό σύστημα, σε ό, τι αφορά την μνεία παραγωγή τους, ή του προϋπολογισμού τους, δηλαδή των εσόδων και των εξόδων τους. Τριάντα από αυτά, μη έχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα, έχουν προβλήματα στην εφαρμογή. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτά είναι η Χαλκιδική» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει στην Υγεία, θεωρώντας ότι οι στόχοι που είχε θέσει, με τον όριο μάλιστα να παραιτηθεί εάν δεν τους πιάσει, έχουν επιτευχθεί. Έτσι, όπως τόνισε, στο 2011 θα υπάρξει εξοικονόμηση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στον τομέα του φαρμάκου.

«Τώρα πια εμείς και τα 132 νοσοκομεία μας, ας τα αριθμήσουμε έτσι, διαθέτουμε τα εργαλεία για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία της χώρας. Αρα, αν δεν τα καταφέρουμε στο τέλος του 2011 δεν θα έχουμε καμία, μα καμία δικαιολογία» είπε ο υπουργός.

«Το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε στην στοχοθεσία που έθεσα ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων το Σεπτέμβριο, ότι δηλαδή εάν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχω ψηφιοποιημένο μηχανογραφημένο νοσοκομεία στις αποθήκες, στα λογιστήρια και στα φαρμακεία τους και αν δεν έχω εφαρμογή διπλογραφικού λογιστικού συστήματος στα νοσοκομεία μας και αν δεν έχω καταγράψει τα υλικά που έχουν τα νοσοκομεία μας, θα φύγω παραιτούμενος από το Υπουργείο Υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.