Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

6.7.11

Η αλήθεια για το ΓΝΔΑ "Η Αγία Βαρβάρα"

Στις 9 Δεκεμβρίου 2010 ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τη συμμετοχή των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού και Περιστερίου καθώς και δεκάδων Κοινωνικών Φορέων της Δυτικής Αθήνας διοργάνωσε ημερίδα για το μέλλον του Νοσοκομείου.

Στην Ημερίδα ομόφωνα αποφασίστηκε

  • ΝΑΙ στην περαιτέρω ανάπτυξη του Γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
  • ΟΧΙ στα σχέδια για συρρίκνωση, υποβάθμιση ή την κατάργηση του Νοσοκομείου
  • Να εξακολουθήσει το Νοσοκομείο μας, με τα αναπτυγμένα τμήματα και με τα Εξωτερικά Ιατρεία του, να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, προσφέροντας φροντίδα υγείας όλων των βαθμίδων.


ΣΗΜΕΡΑ (1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011), ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 
ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ






Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς, απαντάμε στην απόφαση της Κυβέρνησης ζητώντας την άμεση απόσυρση της πρότασης και την καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και επικίνδυνη.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011):

Αγαπητοί κάτοικοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι. Καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που μετά την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα προσπαθούν να καταργήσουν Νοσοκομεία, ανάμεσά τους & το Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».

Σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει αποχαρακτηρίζουν το «Αγία Βαρβάρα» από Γενικό Νοσοκομείο και το μετατρέπουν σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι της ήδη υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας να μην έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ενός Γενικού Νοσοκομείου και να ταλαιπωρούνται ή να οδηγούνται στην Ιδιωτική Υγεία.

Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά -φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, μετανάστες, Ρομά, οικογένειες που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Διαθέτει δύο (2) Παθολογικές Κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Οδοντιατρικό & Ψυχιατρικό Τμήμα, μια από τις μεγαλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Αθήνας, Μονάδα Εμφραγμάτων, έναν πολύ καλό Εργαστηριακό Τομέα & Εξωτερικά Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων στα οποία εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και παιδιών.

Το Νοσοκομείο μας, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη κλινικών και ειδικοτήτων που λείπουν (Ορθοπεδική, Παιδιατρική, Γυναικολογική, Πνευμονολογική κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μαζί με τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής δεν θα δεχθεί κανένα σχέδιο κατάργησης του Νοσοκομείου.

Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση, αγωνιζόμενοι για την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Υγείας και την πλήρη ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ: 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5,00 € ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ
  • Εφημέρευση του Νοσοκομείου με το «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» και το «Γ.Ν. ΘΡΙΑΣΙΟ» ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, την ημέρα αυτή που είναι ακάλυπτη η περιοχή.
  • Άμεση στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής με Ιατρούς ώστε να εφημερεύει, αδιάλειπτα.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για να επεκταθεί η Εφημερία έως τις 20:00. και με την υποστήριξη όλων, πλέον, των ειδικοτήτων.
  • Επαναλειτουργία της Νεφρολογικής και Παιδιατρικής Κλινικής και ένταξή τους στην Εφημερία.
  • Ενίσχυση των Εξωτερικών Ιατρείων και με άλλες ειδικότητες (Ενδοκρινολογία, Γυναικολογία, Ορθοπεδική, Νευρολογία, κ.ά.).
  • Ενίσχυση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στο οποίο εκτελούνται ειδικές εξετάσεις σε επίπεδο περιφέρειας, τουλάχιστον.
  • Εξασφάλιση νέων διαγνωστικών και υποστηρικτικών μηχανημάτων στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, όπως έχουν ζητηθεί (αξονικός τομογράφος κ.ά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.