Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

7.7.11

Σύγκρουση για τα νοσοκομεία

«Φωτιά» έχει πάρει η ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, όπου έχει αναρτηθεί η τελική πρόταση των συγχωνεύσεων, από τα σχόλια εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι οποίοι διαπιστώνουν λανθασμένα στοιχεία σε ό,τι αφορά κυρίως την πληρότητα των νοσοκομείων αλλά και τον πραγματικό αριθμό των γιατρών. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου η μονάδα εμφραγμάτων διαθέτει 12 κλίνες.

Στα στοιχεία του υπουργείου αναφέρεται ότι η πληρότητα της μονάδας είναι μόλις 11% όταν η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί -σύμφωνα με καρδιολόγο του νοσοκομείου- λόγω έλλειψης προσωπικού και μόνιτορ παρακολούθησης των ασθενών, μόνο τα δέκα κρεβάτια και από αυτά τα τρία χωρίς μόνιτορ και δύο με δανεικά από τη Μονάδα Εντατικής, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες.
Σε άλλη περίπτωση, στην πρόταση του υπουργείου αναφέρονται ως υπηρετούντες οφθαλμίατροι στο Νοσοκομείο Κιλκίς 7 γιατροί τη στιγμή που υπάρχουν 2 ειδικοί και 2 ειδικευόμενοι οφθαλμίατροι. Αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας για… πλαστά στοιχεία καθώς όπως αναφέρουν «σε όλες τις περιπτώσεις, ή είναι λάθος ή είναι ελλιπή ή αντιστοιχούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο μήνα (το Μάρτιο του 2011), ώστε η πληρότητα να εμφανίζεται πολύ χαμηλότερη από την πραγματική». Κραυγαλέο παράδειγμα, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, είναι τα μέτρα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Οπως υποστηρίζει, «εκεί επιχειρείται λαθροχειρία με τα στοιχεία, ώστε να εμφανιστούν δήθεν κενά σε μόνιμη βάση το 10%-20% των κλινών ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο».
Ελένη Πετροπούλου
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.