Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

1.4.11

Για το "Αγία Βαρβάρα"


Σχεδόν είκοσι χρόνια οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα», μαζί με το λαό της Δυτικής Αθήνας αγωνίζονται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Με καταθέσεις προτάσεων, ενημέρωσης προς τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Υγείας – ΔΥΠΕ - Δήμοι. Αλλά και με συγκεντρώσεις, απεργίες κτλπ.
Είτε ήταν Κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, πάντοτε εισπράτταμε υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιούταν ή συκοφαντίες με ψευδή στοιχεία. Η υπεράσπιση του «Αγία Βαρβάρα» είναι υπόθεση όλου του λαού της περιοχής. Γιατί από το 1903 σαν «Λοιμωδών», αλλά και αργότερα σαν Γενικό Νοσοκομείο έχει προσφέρει τα μέγιστα στην υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Το «Αγία Βαρβάρα» βρίσκεται σε ένα χώρο αρκετών δεκάδων στρεμμάτων μέσα στο πράσινο. Μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, κοντά σε σταθμούς του Μετρό, δηλαδή είναι ένα «φιλέτο» που πολλοί το καλοβλέπουν. Τη στιγμή που οι ίδιες τους οι μελέτες λένε ότι στη Δυτική Αθήνα υπάρχει ανάγκη για 3.000 κλίνες, όλες μαζί οι υγειονομικές της περιοχής δεν συγκεντρώνουν ούτε 1.000 κλίνες.
Το «Αγία Βαρβάρα» είναι ένα λαϊκό Νοσοκομείο με εύκολη πρόσβαση, που παρά τις ελλείψεις του, εξυπηρετεί την εργατική τάξη της περιοχής, τους απόρους, τους μετανάστες, τις μειονότητες. Τα πλεονεκτήματά του να βρίσκεται μέσα στη πόλη έχει σώσει πολλές ζωές συνανθρώπων μας, που θα χάνονταν αν αυτοί χρειάζονταν πολύωρες μετακινήσεις σε άλλα Νοσοκομεία. Οι προσπάθειες του προσωπικού έχουν εκτιμηθεί από το λαό της περιοχής που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να αποτρέψουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει ως και να κλείσει το Νοσοκομείο.
Σήμερα που η κυβέρνηση πετσοκόβει τις κοινωνικές δαπάνες, σε βάρος της υγείας του λαού, με την ανεργία να φουντώνει και την εξαθλίωση προ των Πυλών, έχουμε την απαίτηση να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο μας, σύμφωνα με τις προτάσεις των εργαζομένων:
  • Να σταματήσει η προσπάθεια μεταφοράς της Χειρουργικής Κλινικής, που θα διαλύσει το Νοσοκομείο.
  • Να προσληφθεί προσωπικό εκεί που υπάρχουν ανάγκες, Ιατρικό – Τεχνικό – Βοηθητικό.
  • Να εξοπλισθεί τεχνολογικά.
  • Να καταργηθεί το «διόδιο» των πέντε (5) ευρώ. Ο λαός πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
  • Να σταματήσει το σπρώξιμο των ασφαλισμένων στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας.

Απαιτούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  για όλο το λαό.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση του «Αγία Βαρβάρα» συνεχίζεται.


Μπουντούκης Παναγιώτης
Εργαζόμενος στο Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.