Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

2.7.13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Α.Σ.Δ.Α ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (ΠΡΩΗΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» 
(ΠΡΩΗΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ)

Τα σχέδια για κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» βρίσκουν αντιμέτωπη όλη την κοινωνία της Δυτικής Αθήνας.
Η ήδη υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή αυτή, έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και ταλαιπωρία στους κατοίκους της.
Οι υγειονομικές μονάδες της Δυτικής Αθήνας, με σοβαρές ελλείψεις, μοχθούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους. Η αναμονή για ραντεβού με γιατρό είναι πολύμηνη, ενώ το θλιβερό φαινόμενο των ράντζων κυριαρχεί στις εφημερίες.
Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ – ΙΚΑ στην περιοχή μας παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.
Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», που θα συμβάλει στην ανακούφιση αυτού του βάρους, χρόνια και πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχει, έως σήμερα, υλοποιηθεί.
Αντ΄αυτού, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο του κλεισίματος του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της φροντίδας υγείας στη Δυτική Αθήνα, χειροτερεύοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Το ΓΝΝΔΑ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» προσφέρει σημαντικό έργο και καλύπτει με επιτυχία τις ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Πάγιο αίτημα των Δήμων της περιοχής και του ΑΣΔΑ είναι η αναβάθμιση και ενίσχυσή του.
Συγκεκριμένα, σήμερα, το Νοσοκομείο « ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» παρέχει εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων παρέχονται μόνο από αυτό.
Επίσης, το Νοσοκομείο συμμετέχει στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών, συνεργάζεται με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για παροχή φροντίδας στην κοινότητα, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις παιδιών που βρίσκονται εκτός υγειονομικής ασφάλισης και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Η Δυτική Αθήνα, περιοχή με ανθρώπους του μόχθου, που έχουν υποστεί όλες τις συνέπειες της κρίσης, την ανεργία, τη φτώχεια, με ιδιαίτερα ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, αντιμέτωπες καθημερινά με τον κοινωνικό αποκλεισμό, δεν αντέχει άλλη πίεση!
Αρνούμαστε το κόστος της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας να πέφτει συνεχώς στους ώμους των φτωχών, των αδυνάμων, αυτών που η φωνή τους ακούγεται δυσκολότερα και ας είναι οι ανάγκες τους μεγαλύτερες.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους φορείς της περιοχής και το λαό της Δυτικής Αθήνας:
Δεσμευόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και τη δημόσια φροντίδα υγείας στη Δυτική Αθήνα, με αποφασιστικές και ανυποχώρητες κινητοποιήσεις.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση και οριστική ακύρωση κάθε σχεδίου κλεισίματος του Νοσοκομείου.
Διεκδικούμε την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να εφημερεύει, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Αποφασίζουμε την άμεση υλοποίηση ενημερωτικής εκστρατείας των κατοίκων της περιοχής μας για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους στον αγώνα για τη διατήρηση και αναβάθμιση του «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».



Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ
Οι Δήμαρχοι
Ανδρέας Α. Μποζίκας
Αγ. Βαρβάρας – Γιώργος Καπλάνης
Αγ. Αναργύρων – Καματερού – Νίκος Σαράντης
Αιγάλεω – Χρήστος Καρδαράς
Ιλίου – Νίκος Ζενέτος
Περιστερίου – Ανδρέας Παχατουρίδης
Πετρούπολης – Θωμάς Κοτσαμπάς
Φυλής – Δημήτρης Μπουραΐμης
Χαϊδαρίου – Δημήτρης Μαραβέλιας