Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

30.6.13

Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί, θα κλείσω νοσοκομεία

Σε κλείσιμο νοσοκομείων, αν κρίνει ότι χρειαστεί, θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Αποφασισμένος να βρει λύση σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" προαναγγέλλει δραστικές αλλαγές και τονίζει πως θα προβεί ακόμη και σε κλείσιμο νοσοκομείων αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
"Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις", αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας .
Όπως εξηγεί, έχει καταλήξει στη μέθοδο του claw back, τον συμψηφισμό δηλαδή οφειλών, μεταξύ του ΕΟΠΠΥ και των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών.
Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό και ορισμένες λογιστικές αλλαγές που θα προωθήσει, θεωρεί ότι το έλλειμμα που σήμερα εμφανίζει ο οργανισμό θα μειωθεί δραστικά και δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά.
Προαναγγέλλει δε, εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών και μέσα στο επόμενο 15θήμερο θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
"Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω", υπογραμμίζει.
Στις άμεσες, τέλος, προτεραιότητές του είναι και η αποπληρωμή οφειλών. "Χρωστάμε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα προχωρήσω πολύ γρήγορα ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη αυτά" καταλήγει.

Πηγή: news247.gr