Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

5.9.12

Στην έξοδο όσοι παίρνουν σύνταξη το 2017

Τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση

Πιο κοντά στη συνταξιοδότηση θα βρεθούν 35.000 υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2017, με στόχο να ενταχθούν στο καθεστώς συνταξιοδοτικής ωρίμανσης και να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο μέχρι το 2015. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα βασικά σενάρια τα οποία είναι τα εξής:
 
1. Μείωση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο τη διετία 2013-2014.
 
2. Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.
 
3. Συζητείται ακόμα το σενάριο να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή της αξιοποίησης του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση σε όσους το δικαιούνται.
 
Μετά το τέλος της ημερομηνίας που θα οριστεί, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης από τους δημοσίους υπαλλήλους των συγκεκριμένων μέτρων.
Το οικονομικό όφελος από τη «συνταξιοδοτική ωρίμανση», αναμένεται να φτάσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραπάνω σενάρια αναμένεται να τεθούν υπόψη της τρόικας τις επόμενες μέρες.