Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

27.9.12

Τα μέτρα μπορεί να φτάσουν και στα 19 δισ. - Τη "γλιτώνουν" συντάξεις ΟΓΑ και επιδόματα ΑΜΕΑ - Σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Για τις 10.30 το πρωί ορίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τον πρωθυπουργό προκειμένου - Θεού θέλοντος - να μπει η οριστική σφραγίδα στο πακέτο των μέτρων των 11,5 δις, που τελικά αποδεικνύεται πως είναι 16,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να φτάσουν και 19 δισ. ευρώ.

Μετά την ενημέρωση του Δημήτρη Χατζησωκράτη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ από τον υπουργό Οικονομικών  για όσα έχουν αποφασιστεί για τα μέτρα, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία στην Ιπποκράτους.


Μπαίνοντας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι κάτω από τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.


Παρά ωστόσο, τις πληροφορίες που θέλουν τα μέτρα να κλειδώνουν την Πέμπτη, τελικά όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Χατζησωκράτη δεν θα κλειδώσουν τα μέτρα αύριο. Μάλιστα, ο κ. Χατζησωκράτης αποκάλυψε ότι η τρόικα επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο.


Δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στο πακέτο των μέτρων, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ, ενώ ειδικά για το 2013, τα μέτρα, κυρίως από περικοπές δαπανών, ανέρχονται σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ.


Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ενημέρωση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εν όψει της αυριανής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων παραμένει η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη, όπως και η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών. Ενώ, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει αντίθετη με τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη, στα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.


Οι πληροφορίες που διαρρέονται μέχρι στιγμής από την Ιπποκράτους είναι πως το συνολικό πακέτο αφορά 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ που αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ενώ τα φορολογικά έσοδα που θα κληθεί το κράτος να "μαζέψει" είναι της τάξεως των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Οι ίδιες πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως από τα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 7,5 δισ. αφορούν το έτος του 2013, ενώ φαίνεται πως τελικά "διασώθηκαν" οι συντάξεις του ΟΓΑ και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.


Τελικά, αναφορικά με το δημόσιο, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας κόβονται πλέον, όπως το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των συνταξιούχων. Αναφορικά με το ΕΚΑΣ τελικά κόβεται κι αυτό όχι όμως για όσους είναι κάτω των 65 ετών, αλλά για όσους είναι κάτω των 64 ετών.


Αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια παραμένουν οι μεσοσταθμικές μειώσεις, ενώ όπως αποκάλυψε και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, η τρόικα επιμένει σε απολύσεις θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα.


Όπως όλα δείχνουν αλλάζουν όλα και στα αφορολόγητα κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες που μάλλον για εκείνους θα καταργηθεί εντελώς. Επιπλέον αλλάζουν οι φορολογικές κλίμακες και διευρύνεται η φορολογική βάση. 

Πηγή: newsIt.gr