Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

8.8.11

Στην εντατική το ελληνικό σύστημα υγείας


Σε άρθρο του, ο Guardian, τονίζει πως το σύστημα υγείας στη Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ενώ το χαρακτηρίζει ως "γραφειοκρατικό εφιάλτη", λόγω των άπειρων δικαιολογητικών που πρέπει να συμπληρωθούν.


Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει και άλλα προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού και σε φάρμακα, τα φακελάκι που συχνά πρέπει να δώσουν οι ασθενείς, η συχνή ανάγκη προκαταβολικής πληρωμής των φαρμάκων, και οι φόβοι των νοσοκομείων για συγχώνευση.
Ο Guardian παραθέτει μάλιστα μερικές περιπτώσεις πολιτών και της οδύσσειας που ζουν στα νοσοκομεία της χώρας. Αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν τα πέντε ευρώ που ζητούν για τη νοσηλεία τα νοσοκομεία του δημοσίου αφού αναγκάζονται να καταφεύγουν  σε κλινικές που είχαν συσταθεί κυρίως για τους παράνομους μετανάστες.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ένας ο μοναδικός γιατρός που εργάζεται σε μια τέτοια κλινική στο Πέραμα: ''Όταν ήρθα εδώ δεν πίστευα ότι θα είχα Έλληνες ασθενείς. Νόμιζα ότι θα εργαζόμουν κυρίως με ξένους λαθρομετανάστες''.
"Ένα σύστημα υγείας που δεν ήταν το καλύτερο, γίνεται όλο και χειρότερο", αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι ασθενείς δεν ακολουθούν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή διότι δεν έχουν τα χρήματα για τις εξετάσεις και τα φάρμακα.
"Παλιότερα είχα ασφάλεια, όταν ήμουν νέος, αλλά τώρα δεν έχω τα κατάλληλα χαρτιά. Προσπαθώ να βγάλω τα χαρτιά για να έχω δωρεάν νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία αλλά αργούν'', λέει ένας 72χρονος ασθενής στην βρετανική εφημερίδα.

Μάλιστα μέχρι και τα ιδιωτικά νοσοκομεία χρειάστηκε να κάνουν μειώσεις στον προϋπολογισμό τους, όπως τονίζει ο Guardian, αναφερόμενος στην μαιευτική κλινική Ιασώ, όπου τα νοσήλια έχουν μειωθεί κατά 35%.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά είναι πως ένα ήδη άνισο σύστημα υγείας έχει γίνει ακόμα πιο άνισο, με συστηματικές διακρίσεις σε βάρος των πιο αδυνάμων, περιθωριοποιώντας τους ακόμα περισσότερο στην κοινωνία.
Τέλος, το ρεπορτάζ κλείνει με τα λόγια μιας γιατρού δημοσίου νοσοκομείου η οποία αρνείται να χρεώνει τους ασθενείς της.
"Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε από την κρίση", σημειώνει, φοβούμενη πως υπάρχει σχέδιο καταστροφής του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.