Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

13.4.11

Σύσκεψη για τα χρέη των νοσοκομείων

Εντολή υπουργείου να πληρωθούν οι προμηθευτές εντός Απριλίου


Αθήνα 
Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα των οφειλών των δημοσίων νοσοκομείων έναντι των προμηθευτών ιατρικών εργαλείων και υγειονομικού υλικού. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών (Ηλ. Πλασκοβίτης), Υγείας (Ν. Πολύζος) και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Αθηνά Δρέττα). 

Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών ανακοίνωσαν ότι έχουν σταματήσει την προμήθεια των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό λόγω των ανεξόφλητων οφειλών. Ετσι ο κίνδυνος να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς γάζες, σύριγγες, γάντια και άλλα υλικά είναι πλέον ορατός. Σύμφωνα με υπολογισμούς τους, τα χρέη ανέρχονται συνολικά σε 130-140 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ από το 2010 και 40 - 45 εκατομμύρια ευρώ από τους πρώτους τρεις μήνες του 2011). Επίσης κατήγγειλαν ότι ορισμένοι διοικητές νοσοκομείων προμηθεύονται αυτή την περίοδο υγειονομικό υλικό από άλλες πηγές καταβάλλοντας πολλαπλάσια ποσά. 

Σε ανακοίνωσή του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα 600 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν το 2010 από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα 600 εκατομμύρια ευρώ που τους δόθηκαν στις αρχές του 2011 ως επιχορήγηση για το 2010 μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πλήρωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 (όπου δεν έγινε αυτό, έλαβαν εντολή να το διεκπεραιώσουν άμεσα από τα ταμειακά τους διαθέσιμα). Ακόμη, εγκρίθηκαν προ μηνός και διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου οι επιχορηγήσεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011, με στόχο να πληρωθούν οι προμηθευτές για τους πρώτους δύο μήνες του 2011, εντός του Απριλίου. 

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι αγοράζονται υλικά με τιμές ανώτερες του Παρατηρητηρίου Τιμών, η ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας να τις εξετάσει άμεσα.


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.