Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

29.3.11

Νέο Σύστημα Εφημέρευσης Νοσοκομείων Πειραιά και Δυτικής Αττικής

Από Σάββατο 2 Απριλίου 2011(σχετ. Απόφαση υπ' αρ. 51/8408/24-03-11 της 2ης Υ.Πε.) και με βάση την υπ' αρ. Υ4δ/Γ.Π. οικ. 53080/23-05-05 Τροποποίηση Απόφασης του Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 349/04-032011, τεύχος Β'),  αλλάζει το Σύστημα Εφημέρευσης των Νοσοκομείων Πειραιά και Δυτικής Αττικής.

1. Εφαρμόζεται το ενιαίο Σύστημα εφημέρευσης για όλα τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου με σταθερή αντιστοίχιση (συνεφημέρευση) ομάδων Νοσοκομείων σε Αθήνα και Πειραιά.

2. Στα Νοσοκομεία του Πειραιά και Δυτικής Αττικής η Γενική Εφημερία καθορίζεται ανά 4η μέρα (και όχι ανα 3η όπως ίσχυε μέχρι σήμερα) και για τις καθημερινές μεταβάλλεται σε 16ωρη (από 2:30 μ.μ. εώς 8 π.μ. την επομένη).

3. Το Π.Γ.Ν. "Αττικόν" συμμετέχει ισότιμα με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία στο Σύστημα Γενικής Εφημέρευσης και διευρύνεται η λειτουργία του Γ.Ν.Δ.Α. "Η Αγία Βαρβάρα" έως τις 9 μ.μ., τις καθημερινές, για Παθολογικά Καρδιολογικά και Χειρουργικά περιστατικά.

4. Καθιερώνεται και για τα Νοσοκομεία Πειραιά και  Δυτικής Αττικής "Πρωινή Λειτουργία" (εκτός των Νοσοκομείων σε Γενική Εφημερία ή την αμέσως επόμενη της Γενικής Εφημερίας) ώστε να κατανέμονται καλύτερα τακτικά και έκτατα περιστατικά και να διευρυνθεί η ευχέρεια πρόσβασης και επιλογής των ασθενών.

  • Κατά την Κύρια Εφημερία (ΚΕ) του Γ.Ν. Πειραιά "Τζάνειο", τα Π.Γ.Ν. "Αττικόν", Γ.Ν.Δ.Α. "Η Αγία Βαρβάρα", Γ.Ν. "Ασκληπιείο" Βούλας και Γ.Ν. Ελευσίνας "Θριάσιο" θα βρίσκονται σε Πρωινή Λειτουργία.
  • Κατά την ΚΕ του Π.Γ.Ν. "Αττικόν", τα Γ.Ν.Ν "Αγιος Παντελεήμων", Γ.Ν. "Ασκληπιείο" Βούλας και Γ.Ν.Ε. "Θριάσιο" θα βρίσκονται σε ΠΛ.
  • Κατά την ΚΕ των Γ.Ν. "Ασκληπιείο" Βούλας και Γ.Ν.Ε. "Θριάσιο" τα Γ.Ν.Π. "Τζάνειο" και Γ.Ν.Ν. "Ο 'Αγιος Παντελεήμων" θα βρίσκονται σε ΠΛ.
  •  Κατά την ΚΕ του Γ.Ν.Ν. "Ο Άγιος Παντελεήμων", τα Γ.Ν.Π. "Τζάνειο" και Π.Γ.Ν. "Αττικόν" θα βρίσκονται σε ΠΛ. 


5. Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή ορισμένων τμημάτων ή κλινικών στο νέο σύστημα      εφημέρευσης, με ιδιαίτερα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας (π.χ. Πνευμονολογική Κλινική Π.Γ.Ν. "Αττικόν") θα καθοριστούν σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ.

6. Σε ό,τι αφορά επίσηςμ τη διακομιδή και την κατανομή επειγόντων περιστατικών σε Νοσοκομεία με Πρωινή Λειτουργία, θα καθοριστεί λεπτομερές πλαίσιο συνεργασίας και κανόνων της 2ης Υ.Πε. με το ΕΚΑΒ και το  ΕΚΕΠΥ.

7. Από τη Διοίκηση της 2ης Υ.Πε. σε συνεργασία με την 1η Υ.Πε. Αττικής, πρόκειται επ΄σιηε να εξετασθεί στο προσεχές άμεσο διάστημα, το θέμα της αναμόρφωσης του Συστήματος Εφημέρευσης  των Ψυχιατρικών Τμημάτων και Κλινικών όλων των Ψυχιατρικών, Γενικών και  Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.

    Η Διοίκηση της 2ης Υ.Πε. θεωρεί ότι η έκδοση και η εφαρμογή της σχετικης Υπουργικής Απόφασης ανταποκρίνεται πλήρως στην απαίτηση τόσο του Υγειονομικού Προσωπικού, όσο και των πολιτών, για πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό Σύστημα Εφημέρευσης και για περισσότερο ποιοτική Φροντίδα Υγείας στους πολίτες του Πειραιά και Δυτικής Αττικής


Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Παπανικολάου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.