Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

29.3.11

Επανάληψη Μήτηρ Μαθήσεως (;)

Ψάχνοντας σε παλαιότερα άρθρα στο διαδίκτυο, βρήκαμε την ακόλουθη ανάρτηση που έγινε στις 03/12/2010:


      Συγχωνεύονται δημόσια νοσοκομεία
03/12/2010-21:12 
Αντίστροφη μέτρηση για τη συγχώνευση και ενοποίηση δημόσιων νοσοκομείων τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αποτελεί το πολυνομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Αν και ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο, όλα δείχνουν πως είναι έτοιμο το σχέδιο των περικοπών.
Τα κριτήρια των συγχωνεύσεων, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, είναι η πληρότητα των νοσηλευτικών μονάδων, η αποδοτικότητά τους, το μέγεθος σε αντιστοιχία με τον τοπικό πληθυσμό, καθώς και η απόσταση με άλλη κοντινή υγειονομική μονάδα. 
Υπό συγχώνευση φαίνεται να είναι: 


-το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού»
-το Νοσοκομείο Πατησίων με την «Παμμακάριστο» που μπορούν να εξυπηρετήσουν πληθυσμό ενός εκατομμυρίου πολιτών.
-το Παθολογικό Νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο - Η Αγία Ελένη» με το γυναικολογικό-μαιευτικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Εάν δεν προχωρήσει αυτή η ενοποίηση, το «Σπηλιοπούλειο-Η Αγία Ελένη» ενδέχεται να λειτουργεί συμπληρωματικά με τον «Ευαγγελισμό».
-η Πολυκλινική φαίνεται ότι θα μετατραπεί σε εξειδικευμένο κέντρο αστικού τύπου.

-το «Αττικόν» θα ενοποιηθεί με το «Αγία Βαρβάρα»

-το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου
-οι μονάδες υγείας του Νομού Ηλείας
-τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Νεάπολης στην Κρήτη

Οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

Στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου, ο  υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μεταξύ άλλων θεσπίζεται η τιμή κοινωνικής ασφάλισης για τα φάρμακα, η οποία θα είναι κατά 4% μειωμένη σε σχέση με την λιανική τιμή. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν την δαπάνη των ασφαλισμένων τους με βάση την τιμή κοινωνικής ασφάλισης. Με το νομοσχέδιο καθιερώνεται το νέο σύστημα προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και η έκπτωση που θα κάνουν τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το νομοσχέδιο επίσης προβλέπει ότι τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ καθώς και τα πολυιατρεία και οι συμβεβλημένοι γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα είναι πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. 
 Πολλές ομοιότητες με το πρόσφατο (27/03/2011) άρθρο της Ελευθεροτυπίας δεν έχει; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.