Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

26.8.13

Πόσοι φεύγουν από κάθε νοσοκομείο! Οι τελικές λίστες του Μαξίμου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Ο Κύβος ερρίφθη. Οι εργαζόμενοι που θα μπουν στον πάγο το επόμενο διάστημα με το 75% του μισθού τους και με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον, έχουν αποφασισθεί. Στο Μέγαρο Μαξίμου ελήφθησαν σήμερα οι οριστικές αποφάσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ήδη άλλωστε χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να παραλάβουν το ...φύλλο πορείας που θα τους οδηγήσει σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εργάζονταν επί χρόνια. 
 
Ειδικότερα με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκτός εργασίας θα βρεθούν όπως είναι γνωστό συνολικά 1.835 άτομα. 
Στο στόχαστρο θα μπουν σε πρώτη φάση 13 νοσοκομεία από όπου και θα αποχωρήσουν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι. Ούτε και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας δε θα γλιτώσει καθώς φύλλο πορείας θα πάρουν 7 εργαζόμενοι.
 
Επίσης έτοιμες είναι οι λίστες με  181 εργαζόμενους από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης». 
 
Όλα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αλλά πιθανότατα θα επιστρέψουν σε 2 μήνες αφού οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν ξεπεραστεί παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει σαν ...έτοιμη από καιρό.  
Εξάλλου θα πρέπει να μεσολαβήσει και η διαδικασία της αξιολόγησης που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει αφού δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. 
 
Μέχρι τότε όμως στα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ επικρατεί αναβρασμός καθώς οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται από τη μία να υποδεχθούν επιπλέον δουλειά δεδομένου ότι τελειώνουν για τους περισσότερους Έλληνες οι διακοπές και από την άλλη είναι σε ανασφάλεια περιμένοντας να δούνε το εργασιακό τους μέλλον...

Πηγή: iatropedia.gr 

Σχόλιο: Που είσαι Γεωργιάδη με τις 15 μέρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.