Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

9.8.13

Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας 8.8.2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ


Τα αποτελέσματα της συνάντησης  με τον Υπουργό Υγείας.

Με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, συναντήθηκε την Τρίτη 6/8, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης μαζί με αντιπροσωπεία των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Στη συνάντηση, που είχε θέμα το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», συμμετείχε και  το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Oι πληροφορίες για κλείσιμο του Νοσοκομείου και μετατροπή του σε Πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ είχαν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τους  Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, οι οποίοι στις 25 Ιουλίου,  πραγματοποίησαν σύσκεψη ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Στις 31 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας κατοίκων.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός  παρουσίασε το σχέδιό του, όπως τελικά διαμορφώθηκε.

Σύμφωνα με αυτό, συνεχίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα:

  • Αναπτύσσονται πλήρως τα εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων, με λειτουργία πρωί -  απόγευμα.
  • Οι Παθολογικές Κλινικές, η Καρδιολογική Κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Νεφρολογική Κλινική παραμένουν στο Νοσοκομείο, ενοποιούμενες σε Παθολογική Κλινική με Καρδιολογική Μονάδα. 
  • Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η  Αιματολογική Kλινική και η Αιμοδοσία, το Ηπατολογικό, το Μικροβιολογικό, το Ακτινοδιαγνωστικό και το Tμήμα Φυσιοθεραπείας παραμένουν στο Νοσοκομείο.
  • Δημιουργείται Μονάδα Ανακουφιστικής Θεραπείας με κατ' οίκον νοσηλεία, ημερήσια νοσηλεία και Ιατρείο Πόνου. 
  • Δημιουργείται επίσης Μονάδα Χρονίων Παθήσεων καθώς και Οδοντιατρική Μονάδα και Οδοντοτεχνικό Τμήμα. 
  • Θα παραχωρηθούν χώροι στον ΕΟΠΥΥ για τη δημιουργία πολυϊατρείου.
  •  Οι λοιπές λειτουργίες του Νοσοκομείου μεταφέρονται στο ΓΝ Νίκαιας.
Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Γ. Καπλάνης κατέθεσε προτάσεις, τις οποίες υποστήριξαν όλοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης .
  • Να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για  την άμεση λειτουργία  των Εξωτερικών Ιατρείων σε δύο βάρδιες με την απαραίτητη στελέχωση. 
  • Να δημιουργηθεί πλήρες πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ στο χώρο του Νοσοκομείου, με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας. 
  • Να παραμείνει η Παιδοψυχιατρική Κλινική. 
  • Να παραχωρηθεί κτίριο, που είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ και βρίσκεται στο χώρο του Νοσοκομείου, για τη δημιουργία Γηροκομείου, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Οι  προτάσεις αυτές έγιναν άμεσα  δεκτές από τον Υπουργό.
Ο Δήμαρχος επίσης πρότεινε:

  • Τη δημιουργία ολοκληρωμένου Σταθμού Πρώτων Βοηθειών που θα περιλαμβάνει και Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Τη μεταφορά, στο χώρο του Νοσοκομείου, του IKA της Μ. Αλεξάνδρου, όπου λειτουργεί Οδοντοπροσθετικό Τμήμα και Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού. Να παραμείνει στο Νοσοκομείο η Χειρουργική Κλινική.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει  όλα τα θέματα σε θετική κατεύθυνση, εκφράζοντας την αντίρρησή του μόνον για τη Χειρουργική Κλινική.

Αναφορικά με τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό:

«Το ιστορικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» συνεχίζει τη λειτουργία του. Είχα, πολλές φορές, δηλώσει ότι, σ' αυτό, η πόλη είναι ανυποχώρητη.
Μετά τις ενέργειες και παρεμβάσεις της Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων  των κατοίκων, και ως αποτέλεσμα  του διαλόγου που είχαμε με τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, στο Νοσοκομείο μας παραμένουν οι περισσότερες υπηρεσίες υγείας, που τόσο χρειάζονται η πόλη μας και η περιοχή μας.
Εκφράζουμε, ωστόσο, τη σαφή  διαφωνία μας για την απομάκρυνση της Χειρουργικής Κλινικής.
Διαβεβαιώ τους συμπολίτες μας ότι το Νοσοκομείο συνεχίζει τη λειτουργία του και ότι ο Δήμος και σήμερα και στο μέλλον θα διασφαλίζει και θα εγγυάται αυτή τη λειτουργία. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για ένα ισχυρό Νοσοκομείο,  που θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους».

Από το Γραφείο τύπου

Δημοσιεύτηκε: 08/08/2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.