Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

17.7.12

Αναγκαστική ανάληψη υπηρεσίας


Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, το πρωί, ο δικηγόρος του Σωματείου κατέθεσε  αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης για την αυθαίρετη μετακίνηση των 30 συναδέλφων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Εν τω μεταξύ και μέχρι την ακρόαση από το Διοικητικό Εφετείο όσοι συνάδελφοι δεν βρίσκονταν σε άδεια, και κατά συνέπεια δεν είχαν παραλάβει τη σχετική κλήση, παρουσιάστηκαν στο «Αττικόν», μετά και τις «διάχυτες» απειλές περί πειθαρχικής δίωξης.

Το ΔΣ του Σωματείου έκανε παρέμβαση στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Αττικόν», πριν την ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων ενημερώνοντας, μεταξύ άλλων, και για την εκκρεμούσα απόφαση προσωρινής αναστολής.  

Όσοι συνάδελφοι παρουσιάστηκαν στο «Αττικόν» κατέθεσαν και την ακόλουθη δήλωση επιφύλαξης, στη Γραμματεία του Νοσοκομείου.
    


ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Δ Η Λ Ω Σ Η

Δηλώνω ότι υπογράφω με επιφύλαξη την ανάληψη υπηρεσίας στο ΠΓΝ «Αττικόν» επειδή:

 Η οργανική θέση μου είναι στο ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» και η μετακίνησή μου επιβλήθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή μου, αλλά κυρίως χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου. 66 του Υπαλληλικού Κώδικα, για την μετακίνηση υπαλλήλου σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, σύμφωνα με τις οποίες, το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπόψη του μία σειρά από κριτήρια, τα οποία προκύπτουν από τον ατομικό φάκελο του υπαλλήλου, ή τα οποία επικαλείται ο ίδιος, προκειμένου να επιλεγεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος θα μετακινηθεί. Τέτοια κριτήρια είναι όχι μόνο αυτά που αναφέρει ο νόμος, δηλαδή ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση της υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση και η τυχόν συνυπηρέτηση συζύγου, αλλά και οποιοδήποτε άλλο, όπως π.χ. η ηλικία, έτη υπηρεσίας ή οποιοσδήποτε άλλος εξαιρετικός λόγος, ο οποίος θα μπορούσε να αποκλείει την μετακίνηση. Τα κριτήρια αυτά, οποιασδήποτε φύσης κι αν είναι, είναι πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, δεσμευτικά, με την έννοια ότι το αρμόδιο όργανο, το οποίο αποφασίζει την μετακίνηση οφείλει να τα λάβει υπόψη του, προτού αυτή διενεργηθεί, στην αντίθετη δε περίπτωση η μετακίνηση είναι παράνομη και ακυρωτέα.

Η μετακίνηση 30 υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας θα αποδυναμώσει το Νοσοκομείο σε βαθμό που να μην μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς και να καλύψει πλήρως τις τεράστιες ανάγκες Υγειονομικής Περίθαλψης που υπάρχουν στις ήδη υποβαθμισμένης περιοχές της Δυτικής Αθήνας.
Σημειωτέον ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων και της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων όπως και η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης από δεκάδες φορείς της Δυτικής Αθήνας με τις οποίες δηλώνουν την αντίθεσή τους με τις επιχειρούμενες μετακινήσεις, και τα οποία έχουν ήδη γίνει γνωστά στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και στο Υπουργείο Υγείας.
Τέλος σας γνωρίζουμε  ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης που διατάσσει τις μετακινήσεις.


Η επίσκεψη του Σωματείου στη Διοίκηση του «Αττικόν» απέβη άκαρπη καθώς ο διοικητής του Νοσοκομείου καθηγητής Λαμπίρης απουσίαζε. Προφανώς ήταν σίγουρος αφενός ότι όλα θα λειτουργήσουν ρολόι για το Νοσοκομείο του, μετά τις παρεμβάσεις του στον πρωθυπουργό να «ξηλώσει» ένα Νοσοκομείο για να μπαλώσει το δικό του, και αφετέρου ότι οι εργαζόμενοι του «Αγία Βαρβάρα» δεν θα ήταν μόνοι. Επισημαίνοντας στη Γραμματεία του, ότι πράγματι δεν θα μείνουν μόνοι και ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, αναμένουμε…

Αργά το απόγευμα λάβαμε και την επιστολή της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Αγία Βαρβάρα» η οποία έχει ως εξής:
  

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την επικείμενη μετακίνηση τριάντα εργαζομένων του Γ.Ν.Δ.Α «η Αγία Βαρβάρα» (μεταξύ των οποίων εννέα μελών μας Νοσηλευτών ΤΕ) στο «Αττικό», εκφράζουμε την αντίθεση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ σε κάθε σχέδιο συρρίκνωσης του εν λόγω νοσοκομείου, διατρανώνοντας την απαίτηση όλων των Νοσηλευτών μας για διατήρηση και ανάπτυξη των δομών του.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι κάθε περεταίρω απόπειρα αποδυνάμωσής του, αποτελεί πλήγμα στο επίπεδο της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας.

Με βάση τα παραπάνω, καλείστε να γνωστοποιήσετε στην ομοσπονδία μας τις προθέσεις σας για το μέλλον του νοσοκομείου αλλά και των νοσηλευτών του, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός την αντίθεση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και αφετέρου την τεράστια αναστάτωση που επιφέρει στην οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή, κάθε ενέργεια ακούσιας μετακίνησης σε άλλο εργασιακό χώρο.


Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι μεταξύ των συναδέλφων που μετακινούνται στο «Αττικόν», περιλαμβάνονται 6 δόκιμοι, 16 υπάλληλοι με προϋπηρεσία μικρότερη από 5 έτη, όριο για την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο μετακίνηση υπαλλήλων (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από τη θέση που προσλήφθηκαν σύμφωνα με τις 261 και 281 γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Επιπρόσθετα 6 συνάδελφοι, από τους προαναφερόμενους, έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργώς» που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν» με ανακοίνωσή του στις 11 Ιουλίου επισημαίνει:


Το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Ιδιαίτερα σε Νοσηλευτικό και Τραυματιοφορείς οι ελλείψεις φτάνουν στο 40% των οργανικών θέσεων με αποτελέσματα:
  • την μη ασφαλή λειτουργία 
  • την οφειλή στους εργαζόμενους 10.000 ρεπό.
Η μετακίνηση 30 Νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στο Αττικό θα οδηγήσει σε κλείσιμο το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της συνολικής κάλυψης σε διαθέσιμες Νοσοκομειακές κλίνες στην Δυτική Αττική.

Η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και κλινών στο Αττικό, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, θα καταστήσει περισσότερο επισφαλή την λειτουργία του Νοσοκομείου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην κατάργηση κλινών, που θα αφαιρεθούν από τους Έλληνες πολίτες.


Τέλος, η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μετά την απογύμνωση του Νοσοκομείου από μάχιμο προσωπικό, επιχειρεί να προχωρήσει σε αναδιάταξη των εργαζόμενων στα τμήματα. Στην κατεύθυνση αυτή προσπαθεί να στελεχώσει το Τμήμα Εμβολίων, απ΄ όπου μετακινήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι, με Νοσηλεύτριες, πράξη που δεν είναι προσαρμοσμένη στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια.


Έγραψαν
Ανέλαβαν αναγκαστική υπηρεσία, Ριζοσπάστης, 17-07-2012