Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

26.4.12

Είκοσι νοσοκομεία απειλούνται με λουκέτο

 Σήμα κινδύνου για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για το επόμενο έτος εξέπεμψε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ''Για το 2012 υπάρχουν χρήματα, αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των Νοσοκομείων το 2013, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανάπτυξη της χώρας''.
Σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού, από τα 132 Νοσοκομεία του ΕΣΥ, δεν αποκλείεται το 2013 να κλείσει το 20%.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις του στα Νοσοκομεία. Αυτά θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν νοσήλια από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θα αδυνατεί να τα καταβάλλει.
''Το ΕΣΥ δεν είναι για πέταμα''
''Ξέρω όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας από πάνω μέχρι κάτω. Και πήγα παντού και δέχθηκα παντού και το καλό και το κακό. Δεν είναι για πέταμα το ΕΣΥ, δεν είναι για τα σκουπίδια, δεν ήταν ποτέ για τα σκουπίδια. Είναι ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας'' είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Τέλος ανέφερε ότι ''αν δεν πάρουμε από τώρα τα μέτρα, όχι μέτρα περιοριστικά, αλλά  αναπτυξιακά που θα δώσουν λεφτά στους κλάδους Υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων, δηλαδή στον ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση δεν θα αλλάξει και τα νοσοκομεία θα πηγαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών να ζητάνε λεφτά''.
Το υπουργείο Υγείας έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν τρόπους εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ). Πρόκειται για τον τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας των νοσηλευόμενων ασθενών και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιοι του γερμανικού υπουργείου Υγείας θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το ΚΑΤ και το Νοσοκομείο ''Έλενα Βενιζέλου''.
Τα δύο Νοσοκομεία τους τα υπέδειξαν οι αρμόδιοι του ελληνικού υπουργείου Υγείας, καθώς οι ορθοπεδικές και γυναικολογικές επεμβάσεις είναι καλύτερα κοστολογημένες.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.