Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

12.1.12

Η λιτότητα σκοτώνει ασθενείς


Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο τομέας της υγείας στην Ελλάδα καθώς οι ανθρώπινες ζωές γίνονται θυσία στο βωμό της κρίσης.

Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και η πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από τραγική.
Ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί, είναι ο θάνατος ασθενή, που χάθηκε άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Το περιστατικό ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης, Σάββας Δευτεραίος Όπως είπε ο ίδιος, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει μείνει με έναν επιμελητή νευροχειρουργό.
Την ώρα που χειρουργούσε έναν18χρονο, εισήχθη στα επείγοντα και ένα δεύτερο νευροχειρουργικό περιστατικό.

Ο γιατρός δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και στα δυο περιστατικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο δεύτερος.
Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός δεν είχε ευθύνη, οι συγγενείς του άτυχου ασθενούς κατέθεσαν μήνυση εναντίον του και ο διευθυντής του τμήματος παραιτήθηκε, είπε ο κ. Δευτεραίος.

Το απόλυτο αδιέξοδο


Παραίτηση, όμως είχαμε και στο Νοσοκομείο Ρόδου, αυτή του διοικητή Μιχάλη Κόκκινου. Όπως αναφέρθηκε, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου "έφθασε στο απόλυτο αδιέξοδο συρρικνωμένο, χωρίς τακτικά χειρουργεία και εισαγωγές, χωρίς στελεχωμένη αιμοδοσία, λόγω ελλείψεως παρασκευαστών και με ελλιπή στελέχωση στα υπόλοιπα τμήματα".
"Τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, ενώ τμήματα καταρρέουν με ταχύτατους ρυθμούς. Το ΕΣΥ κατέρρευσε με τον πλέον επίσημο και παταγώδη τρόπο", ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

Σε κανένα νοσοκομείο, όπως είπε, δεν έχουν διοριστεί διοικητικά συμβούλια, έχει λήξει η θητεία τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις προμήθειες και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Νοσοκομεία δεν μπορούν να εφημερεύσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού και υγειονομικού υλικού, όπως το Νοσοκομείο Πατησίων το οποίο δεν θα μπορέσει σύμφωνα με τον επιμελητή Β', χειρουργό Χαράλαμπο Φαράντο να κάνει εφημερία στο τέλος του μήνα.

Παθολόγοι στη θέση καρδιολόγων

Στο ίδιο νοσοκομείο, ειδικευόμενοι παθολόγοι κάνουν εφημερία αντί καρδιολόγων και στα νοσοκομεία Λήμνου και Κυπαρισσίας εφημερεύουν καρδιολόγοι αντί παθολόγων.
Τέλος, για μη αναπλήρωση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται έκαναν λόγο γιατροί από τα Νοσοκομεία Τρικάλων και Ρεθύμνου, ενώ ο παιδοψυχίατρος Χρήστος Ανδρούτσος είπε ότι η Μονάδα Ψυχιατρικής Νοσηλείας Εφήβων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου οδηγείται σε κλείσιμο, λόγω των σημαντικών και εντεινόμενων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγη: news24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.