Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

24.11.11

Απειλούν με εμπάργκο στα νοσοκομεία


Υπό την απειλή νέου... εμπάργκο ιατρικών υλικών βρίσκονται τα νοσοκομεία, καθώς οι προμηθευτές δεν αποκλείουν να σταματήσουν οριστικά την επί πιστώσει χορήγηση.

Τέσσερις σύλλογοι προμηθευτών Υγείας (ΠΑΣΥΠΟΥ, ΠΑΣΠΥΤΕΝ, ΠΑΣΥΠΙΕ, ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας), με ανοιχτή επιστολή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τα χρονίζοντα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ. Οι προμηθευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως βρίσκονται «σε οριακό σημείο», καθώς ανεξόφλητα παραμένουν τα χρέη του 2010 και του 2011, ενώ παράλληλα ενδέχεται η απομείωση των ομολόγων για τα χρέη της περιόδου 2007 - 2009, και προειδοποιούν πως θα είναι «αντικειμενικά αδύνατο να τροφοδοτούμε πλέον τα δημόσια νοσοκομεία επί πιστώσει».
Επιστολή
Οπως επισημαίνουν οι Σύλλογοι στην επιστολή τους, λόγω της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, τα τελευταία δύο χρόνια είχαν αποδεχθεί τη ρύθμιση των ήδη μακροχρόνιων οφειλών των νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζαν να προμηθεύουν τα νοσοκομεία επί πιστώσει.
Και προσθέτουν: «Καθώς είναι πλέον αντικειμενικά αδύνατο να καλύπτουμε όχι μόνο τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων, αλλά και τις δικές μας βασικές υποχρεώσεις, αρνούμαστε κατηγορηματικά την επί πιστώσει προμήθεια των νοσοκομείων, αλλά και οποιαδήποτε απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουμε». Οι Σύλλογοι ζητούν άμεση εξόφληση (έως τις 15/12/2011) των τιμολογίων των εταιρειών-μελών τους με έκδοση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010, καθώς και εφεξής εμπρόθεσμη εξόφληση των εκκρεμούντων τιμολογίων του 2011, ειδικά των τιμολογίων με έκδοση έως και 31 Ιουλίου 2011, τα οποία ήδη είναι απαιτητά.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.