Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

12.10.11

Λοβέρδος: Η Ελλάδα είχε και θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία

Συγκριτικά αποφάσισε να ξεκινήσει την απολογιστική συνέντευξη τύπου για το υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι: «η Ελλάδα είχε και θα έχει το πιο προωθημένο σύστημα ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία. Οι ασθενείς, που περιμένουν στη λίστα, στην Αγγλία, όπως γράφει στο βιβλίο του ο Τ. Μπλέρ, χρειάζονται τώρα 9 μήνες για να χειρουργηθούν από το δημόσιο σύστημα, όταν στη χώρα μας χειρουργούνται ακόμα και ...πριν μπουν στο νοσοκομείο». Ο υπουργός Υγείας εκθείαζε το σύστημα υγείας της χώρας μας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που επέκριναν την ελλειπή πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία.


Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε πως τον τελευταίο χρόνο στο χώρο του φαρμάκου εξοικονομήθηκαν 150 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ και 750 εκατ. ευρώ από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, συμπληρώνοντας πως το 2012 αναμένεται να εξοικονομηθούν 1 δις ευρώ και το 2013 αλλα 2,5 δις ευρώ , προκειμένου να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα επίπεδα του 2004.
Αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την προμήθεια των νοσοκομειακών φαρμάκων, ο Α. Λοβέρδος τόνισε οτι στην πρώτη δημοπρασία , η εξοικονόμηση έφτασε το 85%, σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, ενώ δήλωσε ότι έχει ήδη, προκηρυχθεί δευτερος διαγωνισμός για 13 φαρμακευτικές ουσίες, προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου, ο υπουργός τα "έβαλε" με τις αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία και κοστολογούνται 2.000 ευρώ , ενώ οι γιατροί χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και τα υλικά τους, υπογραμμίζοντας πως: "Αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν, γι' αυτό, ήδη, έχουν αρχίσει να διερευνούν το θέμα οι επιθεωρητές δημόσιας υγείας".
Απατώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα θέματα που συζήτησε σήμερα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι " δεν κάναμε καμμία συζήτηση με αναφορά σε δημοσιονομικά μεγέθη" .
Σχολιάζοντας την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, αλλά και γενικότερα τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ο Α. Λοβέρδος τόνισε πως: " δεν μπορώ να δεχτώ και να κατανοήσω την κατάληψη δημοσίων κτιρίων", υπογραμμίζοντας πως ως στέλεχος κόμματος ή οργάνωσης δεν θα καταλάμβανε ποτέ ένα υπουργείο και εκτίμησε οτι είναι λάθος σ' αυτές τις καταλήψεις να συμμετέχουν κόμματα και στελέχη τους.
Ανέφερε ακόμα ότι “λίστα της ντροπής”, στην οποία χρειάστηκε να περιμένουν για περισσότερα από επτά χρόνια οι εξαρτημένοι χρήστες, ανήκει πια στο παρελθόν και όπως είπε χαρακτηριστικά "εντάχθηκε χθες στο πρόγραμμα θεραπείας εξαρτημένος χρήστης που έκανε αίτηση στις 8-9-2011 στη Θεσσαλονίκη". Ενώ όπως συμπλήρωσε οι νέες μονάδες στα νοσοκομεία άρχισαν ήδη να λειτουργούν με επιτυχία, και μετά το κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, ακολουθεί και αυτό στην Αθήνα, στην οδό Καποδιστρίου.
Για τις συγχωνεύσεις των κλινικών, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι ο αριθμός των κλινικών στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, θα μειωθούν ακόμη και στο μισό. Η αρχική πρόταση αφορούσε στη συγχώνευση 300 κλινικών, αλλά ο υπουργός κατέληξε ότι η μείωση πρέπει να πρέπει να φτάσει το 50%, αν και όπως συμπλήρωσε αναμένονται και οι προτάσεις του καθηγητή Λιαρόπουλου.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.