Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

7.7.11

Το Μεσοπρόθεσμο και οι κλίνες στα …αζήτητα


Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο προβλέπει έσοδα 140 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία την πενταετία 2011-2015 από συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες. 

Συμφωνία συνεργασίας, όμως, μεταξύ Νοσοκομείων και ασφαλιστικών εταιρειών δεν υπάρχει. Και μάλλον θα αργήσει να υπάρξει παρά το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές το επιδιώκουν εδώ καιτουλάχιστον μια δεκαετία. Το ΕΣΥ διαθέτει σύμφωνα με μελέτες επάρκεια κλινών ώστε να νοσηλευτούν και περιπτώσεις ασθενών με κάλυψη ασφαλιστικού προγράμματος. 
Τα μεγάλα όμως νοσοκομεία δεν είναι έτοιμα για τέτοιες συνεργασίες. 
Πρώτον επειδή ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των αναγκαίων διπλογραφικών συστημάτων. 
Δεύτερον γιατί απαιτείται να αλλάξουν διοικήσεις και κυρίως η νοοτροπία ετών στο προσωπικό. 
Και τρίτον και βασικότερο, επειδή απαιτούνται επενδύσεις, ώστε να ανακαινισθούν πτέρυγες και να μπορούν να προσφέρουν νοσηλεία σε περιβάλλον που να δικαιολογεί υψηλότερες χρεώσεις. 
Οι διαρροές από το υπουργείο Υγείας για παραχώρηση εκμετάλλευσης πτερύγων μεγάλων νοσοκομείων σε ασφαλιστικές, αφού αναλάβουν και το κόστος αναβάθμισής τους, είναι μια παλαιά ιδέα. Δύσκολα, όμως, εφαρμόσιμη στην τρέχουσα περίοδο καθώς το ζωνάρι έχει σφίξει πολύ και στις ασφαλιστικές, τα προγράμματα υγείας κόβονται και οι ιδιωτικές κλινικές έχουν ρίξει σημαντικά τις χρεώσεις. Οι κακές γλώσσες του υπουργείου σχολιάζουν ως ανεφάρμοστο το σχέδιο για απασχόληση 500 κλινών από ιδιωτικές ασφαλιστικές και έσοδα 140 εκατ. ευρώ. Σημειώνουν όμως ότι κατ΄ αυτό το τρόπο αποφεύχθηκε η ισχυρή πίεση της Τρόικα για περικοπή κλινών μια και ο βαθμός απασχόλησης των κρεβατιών του ΕΣΥ ανέρχεται στο 55%!

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.