Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

8.7.11

Δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Η λειτουργική αναδιάταξη του ΕΣΥ δεν κλείνει κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Ορισμένα θα αλλάξουν αντικείμενο, αλλά δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς», ανέφεραν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Τιμοσίδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τη συνένωση των μονάδων υγείας.

«Δώσαμε παράταση στη διαβούλευση μέσω της 'ανοιχτής διακυβέρνησης', ώστε όσοι γιατροί θελήσουν να τοποθετηθούν επί του σχεδίου να το πράξουν. Την Κυριακή 17 Ιουλίου, ωστόσο, θα έχουμε απ’ όλους τους υπευθύνους των υγειονομικών περιφερειών της χώρας τις γραμμές των διατυπώσεων και στις 21 του μηνός, το κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα πάρει το δρόμο των υπογραφών και της δημοσίευσης στο ΦΕΚ για εφαρμογή», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κάθε αντιπρόταση που θα προτείνει τη διατήρηση νοσοκομείων περισσότερων από τα 83 προβλεπόμενα θα αντιμετωπιστεί με μεγάλη δυσπιστία», προσέθεσε ο υπουργός.
Στην πραγματικότητα, «δεν χρειαζόμαστε καταργήσεις δομών, αλλά συνενώσεις δυνάμεων και αυτό είναι το πολιτικό πρόταγμα που θα καθορίσει τη δουλειά μας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχωρά σε συνενώσεις δομών που θα δώσουν τη δυνατότητα αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε νοσοκομεία, τόσο σε ιατρικό όσο και σε τεχνικό-διοικητικό επίπεδο και με ενιαίες προμήθειες υλικού.

Στόχος είναι -πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος- η βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ, αλλά και ο περιορισμός της σπατάλης πόρων, ενταγμένος στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Οι εξηγήσεις του υπουργού Υγείας δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν τη δυσπιστία της αντιπολίτευσης, που στάθηκε έντονα επιφυλακτική, κατά την πρώτη αυτή ενημερωτική συνεδρίαση.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.