Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

14.7.11

Στο ΕΣΥ εντάσσονται τα δημοτικά ιατρεία

Ενταξη των δημοτικών ιατρείων όλης της χώρας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έως το τέλος του χρόνου, προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Όπως τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, η ένταξη των δημοτικών ιατρείων θα είναι... προαιρετική και θα γίνει μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, το Σεπτέμβριο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ήδη κάποιοι δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμος της Αθήνας, έχουν διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη τους.

Πρόγραμμα
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, με αφορμή την έναρξη προγράμματος του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με τη συμμετοχή του δήμου της Αθήνας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 65 ετών και η πρώτη του φάση υλοποιείται σε 110 Κέντρα Υγείας με αναφορά σε 16 νοσοκομεία όλης της χώρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι δήμοι θα αποστείλουν με βάση το δημοτολόγιό τους επιστολές με τις οποίες θα καλούν τις γυναίκες για τεστ ΠΑΠ (θα επαναλαμβάνεται κάθε τρία χρόνια). Τα δείγματα θα στέλνονται στα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ η ενημέρωση των γυναικών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση θα γίνεται πάλι από το δήμο.
Οι κ. Λοβέρδος και Καμίνης αναφέρθηκαν στην αξία της προαγωγής υγείας προαναγγέλλοντας κοινές δράσεις για θέματα όπως η άθληση και η πρόληψη του AIDS. Ειδικά για το AIDS, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «επανάκαμψή του στη χώρα μας», η οποία -όπως είπε- σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην παράνομη μετανάστευση και τη μη ελεγχόμενη πορνεία, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι «η έλλειψη προσοχής στο θέμα αυτό θα μεταφέρει το πρόβλημα στην ελληνική οικογένεια».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η λοίμωξη HIV/AIDS ακολουθεί και το 2011 ανησυχητικά αυξητική πορεία στη χώρα μας . «Η χώρα υποφέρει από την επανάκαμψη του AIDS», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Καμίνης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας παρέλαβε απαξιωμένα και πλήρως υποβαθμισμένα και περιθωριοποιημένα δημοτικά ιατρεία, αλλά ο ίδιος τόνισε ότι αυτά, καθώς και το δημοτικό νοσοκομείο της Αθήνας «Ελπίς», είναι τώρα έτοιμα να υποδεχθούν την εκστρατεία του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος σημείωσε ότι στόχος της εκστρατείας είναι το 50% - 60% των γυναικών να ενταχθούν στα προγράμματα της πρόληψης, έναντι του 15% που είναι σήμερα.
Εξοπλισμός
 
Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ με σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό, ώστε σύντομα να καταργηθούν οι λίστες αναμονής για τους ασθενείς, κυρίως τους ογκολογικούς: «Η προσπάθεια μας είναι ύστερα από έξι χρόνια να επαναφέρουμε την ιατρική τεχνολογία, την πιο σύγχρονη στα νοσοκομεία», ανέφερε.

Όπως είπε, «έχουμε γεμίσει στην Ελλάδα από ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα και υστερούμε σημαντικά στην ακτινοθεραπεία». Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, είναι ήδη σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τέτοιων μηχανημάτων, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης παρουσίασε διεξοδικά τους βασικούς άξονες της εκστρατείας του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: imerisia.gr 
Της Ελένης Πετροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.