Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

14.7.11

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: Μαζικές και μαχητικές αντιδράσεις

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία που συνθλίβονται από τις συγχωνεύσεις, αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους, συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης που θα οριστικοποιηθούν το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας.

Σήμερα γίνεται τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, με απόφαση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Από Θεσσαλονίκη και Νάουσα...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στη συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου, προβλέπεται τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Αγιος Δημήτριος» να έχουν ενιαία διοίκηση. Στο «Γ. Γεννηματάς» προβλέπεται να κλείσουν όλες οι πανεπιστημιακές κλινικές, να φύγει όλος ο χειρουργικός τομέας και να καταργηθούν δεκάδες κλίνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, σήμερα οι λειτουργούσες κλίνες στο «Γ. Γεννηματάς» είναι 333 και στον «Αγιο Δημήτριο» 150 και προτείνεται να παραμείνουν σε λειτουργία 168 στο «Γ. Γεννηματάς» και 150 στον «Αγιο Δημήτριο».
Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία - Πρόνοια, ενάντια στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στο κλείσιμο κλινικών και την κατάργηση κλινών, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο εργαζόμενος λαός της Νάουσας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για κλιμάκωση της πάλης.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με απόφασή τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νάουσας, που πήραν τη θέση τους δίπλα στους εργαζόμενους και τους άνεργους όλων των κλάδων που βιώνουν τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής. Μαζική και δυναμική ήταν και η παρουσία των συνταξιούχων. Η ομιλήτρια της συγκέντρωσης, Χαρίκλεια Ροδοβίτου (ΟΓΕ), σημείωσε: «Οργανωμένα μπορούμε να απαγορεύσουμε στην πράξη να φύγουν από το νοσοκομείο μας 3 κλινικές, να καταργηθούν 20 κρεβάτια, να φύγουν γιατροί - νοσηλευτές και υπάλληλοι. Διεκδικούμε δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δε θα επιτρέψουμε να μείνει αγιάτρευτος κανένας άνεργος και ανασφάλιστος».
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό. Και εκεί μπροστά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θ. Τσίτσης κατάγγειλε οτι η εργολαβική εταιρεία «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» απασχολεί στο νοσοκομείο τους εργαζόμενους περισσότερο χρόνο από αυτόν που προβλέπεται στη σύμβαση με την οποία τους έχει προσλάβει και τους πληρώνει λιγότερα.

...στην Αγία Βαρβάρα
Μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις έγινε χτες το βράδυ έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα.
Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου και στην οποία συμμετείχαν πολλοί φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων και οι «Λαϊκές Συσπειρώσεις» από την περιοχή και τους όμορους δήμους. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Μιχάλης Σελέκος, υπογράμμισε ότι η συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων εκπορεύεται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπακούει στα διεθνή κέντρα, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Χαιρετισμό, μεταξύ των άλλων, στη συγκέντρωση, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, υπογραμμίζοντας ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει θέση στο πρόβλημα της Υγείας, ούτως ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της Υγείας στα χέρια τους. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και η Λέττα Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πέλλας
Σε οργάνωση του αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο κλινικών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πέλλας. Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, τα νοσοκομεία Εδεσσας και Γιαννιτσών θα λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση. Οι κλίνες μειώνονται στην Εδεσσα από 161 σε 140 και στα Γιαννιτσά από 200 σε 154. Ο αριθμός των γιατρών, στην Εδεσσα από 96 μειώνεται σε 94 και στα Γιαννιτσά από 105 σε 104. Προβλέπεται, επίσης, το κλείσιμο της Ουρολογικής και Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Αγανάκτηση στους Φιλιάτες
Εντονη και δικαιολογημένη ανησυχία για τις τραγικές επιπτώσεις σε βάρος ασθενών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φιλιατών προκαλεί η πρόταση για τη συγχώνευση του νοσοκομείου με το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα. Η πρόταση αυτή συνοδεύεται από τη συρρίκνωση 10 κλινικών. Στο πλαίσιο αυτό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην οποία κάνουν αιμοκάθαρση 35 μόνιμοι ασθενείς, ενώ φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ασθενών και από την υπόλοιπη χώρα, έχει εξαφανιστεί από την τελική πρόταση συγχωνεύσεων με όποιες συνέπειες συνεπάγεται για τους νεφροπαθείς. Την παραμονή και απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού εκφράζει, με ανοιχτή επιστολή, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Θεσπρωτίας.

Σήμερα στα Πατήσια
Σήμερα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πατησίων, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 7 μ.μ., στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα), γιατί με τα σχέδια της κυβέρνησης το Νοσοκομείο Πατησίων - με 110 κρεβάτια - μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.