Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

8.7.11

Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας


Τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συναντά το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων με αιχμή τις αλλαγές που προωθούνται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας. Στον χθεσινό ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή δεν έλειψαν η κριτική αλλά και τα παράπονα για τις δρομολογούμενες αλλαγές, που εστιάστηκαν πρωτίστως στον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε και παρουσιάστηκε η μελέτη για τις συγχωνεύσεις από το υπουργείο.

Πάντως, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επιφυλάχθηκε να εξεταστούν οι παρατηρήσεις των βουλευτών - οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γιατροί - ενώ αργότερα ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είπε στην επιτροπή της Βουλής ότι από το πρόγραμμα θα εξοικονομούνται τουλάχιστον 75 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας (χειρουργός-ορθοπεδικός) επεσήμανε ότι οι συγχωνεύσεις δεν πρέπει να είναι οριζόντιες και τάχθηκε υπέρ των συνενώσεων κλινικών, όχι όμως στα νησιά που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες. Σημείωσε πως στην Ευρυτανία λειτουργεί ένα νοσοκομείο και το αμέσως πιο κοντινό βρίσκεται σε απόσταση 3 ωρών. Ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος (γιατρός, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος Αβραμόπουλου σε σχέση με το πολυϊατρικό σύστημα και ανέφερε ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Μολάων γιατί βρίσκεται χιλιομετρικά σε απόσταση από τη Σπάρτη και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά το σύστημα. Επίσης, ο βουλευτής Λευκάδος Σπύρος Μαργέλλης (πολιτικός μηχανικός) προέβαλε ενστάσεις διότι στη Λευκάδα λειτουργεί ένα νοσοκομείο κι ενώ είχε δημοπρατηθεί και νέο, αυτό τελικώς θα λειτουργήσει στην Πρέβεζα. Ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος (μαθηματικός) τόνισε στην παρέμβασή του ότι δεν πρέπει να υπάρξουν συνδιοικήσεις στα νοσοκομεία των νησιών, διότι όταν υπάρχει απαγορευτικό του απόπλου η κατάσταση καθίσταται προβληματική και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι συνδιοικήσεις στη Σάμο και την Ικαρία, τη Σύρο και τη Νάξο, τη Λέσβο και τη Λήμνο και επίσης στην Κω, τη Ρόδο και την Κάλυμνο. Από την πλευρά του ο βουλευτής Αρτας Παύλος Στασινός (χειρουργός) ζήτησε να γίνουν πιο λειτουργικά τα νοσοκομεία και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα προσοχή στις συγχωνεύσεις, επικαλούμενος τον τρόπο λειτουργίας των δύο νοσοκομείων στον νομό του. 
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.