Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

31.5.11

ΟΕΝΓΕ: Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία την Τετάρτη


Ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ορίζεται η 1η Ιουνίου.



Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών, Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
«Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και συμπληρώνει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως περιττό βάρος για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».
«Δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία. Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.