Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

22.3.11

Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας: Αντίθετη η Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας στην εγκατάσταση μονάδων ΟΚΑΝΑ


Με αφορμή δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ως πιθανή απόφαση του Υπουργείου Υγείας να εγκαταστήσει μονάδες απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στο δημαρχείο του Αιγάλεω, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΑΣΔΑ κ. Νίκου Σαράντη, σύσκεψη των δημάρχων Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργου Καπλάνη, Αιγάλεω κ. Χρήστου Καρδαρά, Κορυδαλλού κ. Σταύρου Κασιμάτη, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα της αιρετής Περιφέρειας κ. Κων/νου Παπαντωνίου και του αντιπροέδρου του Νοσοκομείου κ. Γιώργου Μακρινού.


Στη συνάντηση διατυπώθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
 


«Δηλώνουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που προκαλούν περαιτέρω προβλήματα στην περιοχή, αφού μια τέτοια απόφαση του Υπουργείου Υγείας υπακούει σε μια εύκολη, πρόχειρη και βεβιασμένη λογική της απλής χωροταξικής μετάθεσης ενός κορυφαίου προβλήματος υγείας, όπως είναι η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και των εξαρτημένων από αυτά συνανθρώπων  μας.

Εκφράζουμε την δικαιολογημένη αγανάκτησή μας για αποφάσεις και γεγονότα που αντιμετωπίζουν την Δυτική Αθήνα ως χώρο απόθεσης χρήσεων και λειτουργιών που προκαλούν προβλήματα στην ισόρροπη ανάπτυξή της και θέτουν εμπόδια στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Αυτοδιοικητικός κόσμος για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών της περιοχής.
Ζητάμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου προκειμένου να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη οι πολίτες της περιοχής, με ταυτόχρονη ένταξη του ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείου σε σταθερό σύστημα εφημεριών.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε έναν ειλικρινή διάλογο στη βάση μιας ενιαίας, ολοκληρωμένης, ριζικής και σε Εθνικό επίπεδο, με ξεκάθαρα αποκεντρωτικά χαρακτηριστικά, αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών και της κοινωνικής επανένταξης των  τοξικοεξαρτημένων συνανθρώπων μας».  

Πηγή: attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.