Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

28.3.11

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας


Νέα ταλαιπωρία περιμένει αυτή την εβδομάδα τους ασθενείς, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα καλύπτουν με προσωπικό ασφαλείας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Ειδικότερα, 48ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει οι γιατροί του ΙΚΑ για την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ σε αποχή καλούν τις ίδιες μέρες τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά.
Παράλληλα 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για την Τετάρτη, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, ενώ κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αντίθεσή τους στις «περικοπές και τις συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», ενώ διεκδικούν αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.
Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.