Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

1.3.11

Κινητοποίηση των εργαζομένων και φορέων της περιοχής ενάντια στην "διαλυση" του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

Του Δημήτρη Σκουτέλη Πρόεδρου της ΕΝΕ


Σήμερα στις 10.00 π.μ. συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» στην πύλη του Νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού προς το «Αττικό». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου κ.κ. Καπλάνης και Μαραβέλιας, δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων κατοίκων των ιδίων Δήμων, δημοτική σύμβουλος της ΛΑΣ του Δήμου Αιγάλεω, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Σόφη Παπαδόγιαννη υπεύθυνη για τα θέματα υγείας και ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και την επιθυμία τους για την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι οι φήμες περί ανάκλησης των μετακινήσεων, μέχρι εκείνη τη στιγμή, που διέρρεαν από διάφορες πηγές σε συνδυασμό με τη φημολογούμενη τοποθέτηση νέου Διοικητή, κατοίκου της Αγίας Βαρβάρας, διαψεύσθηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις παρεμβάσεις του τέως Δημάρχου και νυν Βουλευτή Β΄ Αθήνας κ. Λ. Μίχου για την συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Με αυτά τα δεδομένα οι εργαζόμενοι συνοδευόμενοι από τους εκπροσώπους των φορέων και το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κατέλαβαν τα γραφεία Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ όπου βρισκόταν μόνο ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Ζώτος, καθώς η Διοικητής βρισκόταν σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο.

Κατά την προσέλευσή της, δέχθηκε το διάλογο με τους εργαζόμενους, τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους, ο οποίος οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά τις προκλητικές παρεμβάσεις του Αναπληρωτή Διοικητή.

Ειδικότερα ο κ. Ζώτος προέβη σε εξαιρετικά απαξιωτικές δηλώσεις για το Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους επιχειρηματολογώντας με ανακριβή στοιχεία που εξαγρίωσαν το σύνολο των παρευρισκόμενων. Μάλιστα από την αρχή του συζήτησης επιχειρούσε συστηματικά να «ενοχοποιήσει» τους εργαζόμενους και ειδικότερα το ιατρικό προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής, αγνοώντας προκλητικά το αίτημα για ανάκληση των ισχυρισμών του, γεγονός που «έριξε λάδι στη φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, πριν την αποχώρησή του επέμεινε στην άποψη για την άμεση ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης προσωπικού και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά και στην πρόθεσή του να στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια υπο την πίεση των ίδιων των εργαζόμενων και των κατοίκων, η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ συνομιλώντας με το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή όλων των μετακινήσεων (μέχρι την Παρασκευή) και την εξέταση του ζητήματος με όλους τους φορείς της περιοχής.

πηγή: synorethymnoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.