Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

8.12.13

Νοσοκομεία του ΕΣΥ στα πρόθυρα της διάλυσης!

Πολύ σοβαρά προβλήματα έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί σε σειρά νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας η εξάντληση των κωδικών των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων για το 2013. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα ιδρύματα δεν έχουν καν διαθέσιμα κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους, ενώ άλλα ιδρύματα αδυνατούν να πραγματοποιήσουν ακόμη και βασικές εξετάσεις ρουτίνας, εξαιτίας της αδυναμίας τους να προμηθευτούν τα αναγκαία αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά υλικά!

Η "Αυγή" παρουσιάζει σήμερα, ενδεικτικά και μόνον, τη δραματική κατάσταση η οποία σοβεί σε 14 νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αθήνας, της Κρήτης και της υπόλοιπης περιφέρειας.

Έλλειψη αντιδραστηρίων για την εκτέλεση βασικών εξετάσεων εμφανίζει το νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός", ενώ το νοσοκομείο της Αθήνας "Σισμανόγλειο" δεν παρουσιάζει μόνο έλλειψη αντιδραστηρίων για την εκτέλεση βασικών εξετάσεων, αλλά και έλλειψη αναλωσίμων υλικών για τη λειτουργία των αναλυτών, καθώς και έλλειψη αντιδραστηρίων για την εκτέλεση απλών εξετάσεων γενικής αίματος!

Εντελώς... "κενοί" είναι πλέον όλοι οι κωδικοί του προϋπολογισμού του Γενικού Κρατικού Νικαίας για το 2013, ενώ βασικές ελλείψεις για την πραγματοποίηση βιοχημικών εξετάσεων ρουτίνας εμφανίζει το νοσοκομείο παίδων της Αθήνας "Π. και Α. Κυριακού", καθώς και το νοσοκομείο της Αθήνας "Αλεξάνδρα".

Στην Κρήτη, χωρίς αντιδραστήρια για την πραγματοποίηση της εξέτασης CRP έχει μείνει το νοσοκομείο Χανίων, ενώ, με εντολή της διοίκησης του ιδρύματος, στο νοσοκομείο Ιεράπετρας αναρτάται καθημερινά ανακοίνωση σχετικά με τις εξετάσεις οι οποίες δεν εκτελούνται, προκειμένου οι ασθενείς να εξυπηρετούνται από ιδιωτικά κέντρα και γιατρούς...

Επίσης, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παραγγείλει τροπονίνη για μία βασική καρδιολογική εξέταση, καθώς και γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη για τον έλεγχο του διαβήτη, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες εξετάσεις να μην εκτελούνται μέχρι νεοτέρας στο ίδρυμα...
Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν υπάρχουν καν φιαλίδια για τη συλλογή του αίματος και χρησιμοποιούνται πλέον τα τελευταία φιαλίδια που προέρχονται από δωρεά φαρμακευτικής εταιρείας.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ" έχει περιοριστεί η εκτέλεση τροπινών, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην πήξη του αίματος, με διακοπή των παραμέτρων, ενώ χωρίς δυνατότητα να δίνει πλήρη τύπο στις γενικές εξετάσεις αίματος έχει μείνει το νοσοκομείο "Κουτλιαμπάνειο", στο οποίο δεν εκτελούνται επίσης βασικές παράμετροι στον έλεγχο της πήξης του αίματος.

Βασικές βιοχημικές και ανοσολογικές εξετάσεις δεν εκτελούνται πλέον στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και αυτό το ίδρυμα διαθέτει πλέον μηδενισμένους κωδικούς στον προϋπολογισμό του για το 2013, ενώ δεν εκτελούνται οι ανοσολογικές εξετάσεις και σειρά βιοχημικών εξετάσεων στο νοσοκομείο Πύργου, το φαρμακείο του οποίου έχει κυριολεκτικά "γονατίσει".

Τέλος, στο νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" δεν εκτελούνται παρά ελάχιστες ανοσολογικές εξετάσεις, καθώς το ίδρυμα έχει μηδενίσει επίσης όλους τους κωδικούς του προϋπολογισμού του για το 2013...

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.