Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

17.12.13

Οδηγοί νοσοκομείων: απεργία ενάντια στην κινητικότητα

Με το φόβο της απόλυσης είναι και οι οδηγοί τεχνικού των νοσοκομείων, ενόψει της κινητικότητας στην οποία εντάσσονται ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στην Υγεία.

Ήδη, το αντικείμενο της εργασίας τους σε πολλά νοσοκομεία έχει παραδοθεί σε ιδιωτικές εταιρίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μεταφορών, αλλά και τη σχετική επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αττικού πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Δυτική Αττική. Η μεταφορά δειγμάτων ασθενών, παραγόντων αίματος, λοιπών υλικών κλπ. σε άλλα νοσοκομεία ή ειδικά διαγνωστικά κέντρα, έχει δοθεί σε εργολάβο. Η ετήσια σύμβαση που έχει υπογραφεί με το νοσηλευτικό ίδρυμα προβλέπει αμοιβή 100.000 ευρώ και μάλιστα για ένα μόνο δρομολόγιο καθημερινά, αφού τυχόν άλλα χρεώνονται επιπλέον.Και ας μην μιλήσουμε για τα ιδιωτικά ασθενοφόρα που πολλές φορές αναγκάζονται να καλούν οι συγγενείς των ασθενών για τις διανοσοκομειακές μεταφορές, αφού το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί…

Μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας και των κινδύνων που ανοίγονται για τη δημόσια υγεία, με την κινητικότητα, οι οδηγοί τεχνικού νοσοκομείων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου οι οδηγοί στην 1η ΥΠΕ πραγματοποιούν στάση εργασίας 11π.μ. με 3 μ.μ. και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, ενώ οι οδηγοί στις υπόλοιπες Περιφέρειες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στο πλευρό των συναδέλφων, παραμερίζοντας όσους βάζουν εμπόδια, καλεί όλους τους εργαζόμενους η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας-Πρόνοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Συνάδελφοι, αυτή την περίοδο που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ πάνω στους υγειονομικούς και στα φτωχά λαϊκά στρώματα απαιτείται μαζικοποίηση των αγώνων. Απαιτείται να σπάσει το κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που σκόπιμα καλλιεργούν τα φερέφωνα των αφεντικών από τη βουλή και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έως και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Σήμερα είναι ανάγκη να δείξει ο λαός τη δύναμή του. Μπορούμε να έχουμε επιθετικούς αγώνες που πάνε πιο πέρα από το αίτημα να μην καταργηθεί κανένας κλάδος, να μη βγει κανείς σε διαθεσιμότητα, να μην κλείσουν νοσοκομεία και μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Να απαιτήσουμε υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας για όλους. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των μονάδων υγείας- πρόνοιας, πλήρη εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και υγειονομικό υλικό. Να πάψει η υγεία, το φάρμακο, η πρόνοια να είναι εμπόρευμα!

Η διαθεσιμότητα των οδηγών, μας αφορά όλους. Υγειονομικούς και ασθενείς. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Καλούμε τις Διοικήσεις των σωματείων να οργανώσουν σε όλα τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας γενικές συνελεύσεις μαζί με τους συναδέλφους οδηγούς. Όπου δεν το κάνουν οι Διοικήσεις, να τους ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι και να προχωρήσουν οι ίδιοι. Να έχει κάθε σωματείο το δικό του σχέδιο ενημέρωσης και δράσης με πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς που να αφορούν και να αγκαλιάζουν την ευρύτερη περιοχή!

Σύμμαχοί μας είναι τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι και οι φορείς της γειτονιάς, τα σωματεία συνταξιούχων, οι λαϊκές επιτροπές που τις ημέρες αυτές αναπτύσσουν πλούσια δράση σε μεγάλους δήμους. Μαζεύουν υπογραφές, οργανώνουν κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο μανάδων υγείας, την υποστελέχωσή τους, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Απέναντι μας είναι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που όχι μόνο δεν έχει τέτοιο προσανατολισμό, αλλά συνεχίζει την προσφιλή της τακτική, να προκηρύσσει κινητοποιήσεις του «ποδαριού», χωρίς να δίνει στα σωματεία τη δυνατότητα να πάρουν μέτρα για την οργάνωση της επιτυχίας τους, να έχουν τη μαζική στήριξη των ίδιων των εργαζομένων και των ασθενών. Βιάζονται να «βγάλουν την υποχρέωση» όπως λέει και ο λαός μας για να ξεμπερδεύουν με αγώνες που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, που θα δυσκολεύουν πραγματικά το έργο της κυβέρνησης και θα δημιουργούν προϋποθέσεις νίκης για τους εργαζόμενους! Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει τέτοιους αγώνες!
Γι αυτό αρνήθηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη ανοιχτή Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία, στη κινητικότητά τους και στον ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις. Γι αυτό απόρριψαν την πρόταση να καλεστούν στη συνεδρίαση οι συνάδελφοι οδηγοί τεχνικού των νοσοκομείων και τα διοικητικά συμβούλια προκειμένου να οργανώσουμε την επίθεση των εργαζομένων απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης.

Γι αυτό πετάνε το μπαλάκι ευθύνης στα πρωτοβάθμια σωματεία όσον αφορά το αν θα αφήσουν ή όχι προσωπικό ασφαλείας, δίνοντας όμως την κατεύθυνση να απεργήσει το σύνολο των οδηγών και για τα έκτακτα περιστατικά να καλείται το ΕΚΑΒ!!! Τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης τα έχουν κερδίσει επάξια!

Καλούν στο λεκανοπέδιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας «οι εργαζόμενοι, ειδικά οι οδηγοί». Οι υπόλοιποι δηλαδή ας είναι απεργοσπάστες……!

Πρακτικά καλλιεργούν όπως γίνεται εδώ και χρόνια τη λογική της απεργοσπασίας. Τόσο η ΠΑΣΚΕ όσο και η ΔΑΚΕ, με την ανοχή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν την λογική, «όποιος θέλει ας απεργήσει και όποιος θέλει όχι». Από τέτοιες δυνάμεις η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να φοβηθεί αλλά μπορεί να «χαμογελάει» για τη χείρα βοηθείας που της δίνουν.

Με τη στάση της η πλειοψηφία της ομοσπονδίας συμβάλλει για ακόμα μια φορά στον εκφυλισμό προς όφελος της πολιτικής που θέλει να δώσει κι άλλο ζωτικό χώρο για κερδοφορία στους επιχειρηματίες. Η απομόνωση των οδηγών από τους υπόλοιπους υγειονομικούς, από τους ασθενείς που αποτελούν συμμάχους μας θα φέρει πιο κοντά την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στις 16 Δεκέμβρη στο πλευρό των συναδέλφων μας οδηγών, παραμερίζοντας όλους όσους βάζουν εμπόδια

Όχι στην «κινητικότητα» των οδηγών.

Δώστε τέλος στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ενισχύστε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να γίνουν τα σωματεία μας κάστρα αντίστασης και αγώνα.

Πηγή: exelixeis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.