Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

18.11.13

Προβλήματα στο λογισμικό της Siemens "φρενάρουν" την Αγία Μαρίνα

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο "μοντάρισμα" του νέου λογισμικού τής Siemens για τον Σταθμό "Αγία Μαρίνα" ευθύνονται για τις διαδοχικές διακοπές κυκλοφορίας του Μετρό στον σταθμό του Αιγάλεω, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Όμως δεν πρόκειται μόνο για την ταλαιπωρία: Είναι άμεσα ορατή νέα καθυστέρηση στην παράδοση του σταθμού "Αγία Μαρίνα", που ήταν προγραμματισμένη (μετά από πολλές αναβολές) για τις 6 Δεκεμβρίου. 
 

Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει στον σταθμό που εξυπηρετεί το Χαϊδάρι, είναι ότι η παράδοση του σταθμού της Ανθούπολης απαίτησε διακοπή κυκλοφορίας για δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών μόνο για ένα Σαββατοκύριακο. Για την παράδοση της -πανέτοιμης κατά τα άλλα- "Αγίας Μαρίνας" ήδη έχουν απαιτηθεί δοκιμές επί τρία Σαββατοκύριακα και κανείς δεν είναι σε θέση να δηλώσει πότε θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Οι διαμαρτυρίες των μετακινούμενων προς την Αττικό Μετρό είναι έντονες, καθώς όχι μόνο διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών, αλλά και δεν υπάρχει έγκαιρη, μαζική ενημέρωση του κοινού, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες -και Χαϊδαριώτες- να φτάνουν στον σταθμό "Αιγάλεω" για να πάρουν το τρένο και τον βρίσκουν κλειστό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες από έγκυρη πηγή, το πρόβλημα εντοπίζεται στο σύστημα κεντρικής παρακολούθησης των συρμών και σηματοδότησης. Το σχετικό λογισμικό παρέχει η γερμανική εταιρεία Siemens. Μέχρι τώρα το σχετικό σύστημα μετρούσε δεδομένα θέσης συρμών ανάμεσα σε δύο διαδρομές μεταξύ σταθμών. Για λόγους οικονομίας, η πρακτική αυτή άλλαξε και το σύστημα κεντρικού ελέγχου αφορά περισσότερες διαδρομές (Κεραμικός - Ελαιώνας - Αιγάλεω - Αγία Μαρίνα), που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για κεντρική επεξεργασία. Το νέο λογισμικό δοκιμάζεται με την κυκλοφορία τρένων μεταξύ των σταθμών, όσο αυτοί παραμένουν κλειστοί τα σαββατοκύριακα, εντοπίζονται και καταγράφονται τα προβλήματα και στέλνονται στη Γερμανία για διόρθωση του λογισμικού.

Η διαδικασία ελέγχου και βελτίωσης του λογισμικού κίνησης των συρμών μεταξύ Κεραμικού και Αγίας Μαρίνας αποδεικνύεται περισσότερο περίπλοκη και χρονοβόρα από όσο περίμεναν οι τεχνικοί, οπότε δεν είναι πια εγγυημένη η παράδοση της "Αγίας Μαρίνας" στις 6 Δεκεμβρίου, ίσως ακόμη και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Πηγή: xaidarisimera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.