Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

25.11.13

Ρουσφέτια με την κινητικότητα στα νοσοκομεία

Για μετατροπή των οκτώ νοσοκομείων που έκλεισε σε υγειονομικές μονάδες επιπέδου περιπτέρου, καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, αλλά και για μικροκομματικά παιχνίδια στις μετακινήσεις προσωπικού. Στα οκτώ πρώτα νοσοκομεία που κατέβασε ρολά ο υπουργός, το προσωπικό μοριοδοτήθηκε με κριτήρια που ορίζουν οι υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Διαπιστώνεται όμως ότι ήταν σχέδια επί χάρτου. Μια τρύπα στο νερό. Με ρουσφετολογικά κριτήρια κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας επιστρέφουν με τρίμηνες μετακινήσεις ή μετακινήσεις με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων όταν πρόκειται για διασυνδεόμενα νοσοκομεία (Νίκαια – Αγία Βαρβάρα, Ευαγγελισμός – Πολυκλινική κ.λπ.) χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που διαθέτουν από το ΑΣΕΠ. Προκειμένου να στηρίξουν τις υποτυπώδεις νέες λειτουργίες», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ο υπουργός «βάφτισε τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων κινητικότητα, η οποία με ρουσφετολογικά κριτήρια μετατρέπεται σε πλασματική διαθεσιμότητα. Ακόμη και σήμερα στο «κουφάρι του ΕΣΥ» παίζει μικροκομματικά παιχνίδια και η μοριοδότηση αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους αρεστούς και κομματικούς φίλους του», προσθέτει.
«Οι φιέστες», επισημαίνει, «που ετοιμάζει, τις οποίες ονομάζει εγκαίνια των νέων λειτουργιών των νοσοκομείων που άλλαξαν χαρακτήρα (π.χ. Αγία Βαρβάρα), θα είναι κακόγουστο θέαμα καθότι τα καταργημένα νοσοκομεία τα μετέτρεψε σε υγειονομικές μονάδες επιπέδου «περιπτέρου»».
Επαναλειτουργία εντός 24ωρου
Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα εντός 24ώρου! Το γεγονός καταγγέλλει το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου της Νίκαιας μιλώντας για κινήσεις εντυπωσιασμού από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και θέτει ζήτημα ασφάλειας των ασθενών οι οποίοι δεν θα καλύπτονται πλήρως ιατρικά, ελλείψει κρίσιμων ειδικοτήτων.
Με επιστολή που στάλθηκε την Τρίτη ειδοποιήθηκαν να παρουσιαστούν στο Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα χθες το πρωί 5 ειδικευμένοι και 5 ειδικευόμενοι γιατροί καθώς και νοσηλευτές.
Οπως αναφέρει το επιστημονικό συμβούλιο του Νίκαιας, το υπουργείο προβαίνει σε επικίνδυνους ακροβατισμούς και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο συστήνοντας μοναδικό στα χρονικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και παγκοσμίως παθολογικό–ηπατικό τμήμα που δεν θα έχει συνεχή υποστήριξη από παρόντες στον ίδιο χώρο γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (καρδιολόγων, χειρουργών, αναισθησιολόγων κ.λπ.). Τελικά το νοσοκομείο δεν άνοιξε καθώς οι περισσότεροι, απ’ όσους ζητήθηκε με την επιστολή να παρουσιαστούν, αρνήθηκαν.
Ντάνι Βέργου

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.