Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

29.11.13

Στους δρόμους για να σωθούν τα νοσοκομεία

Περίπου 4.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην απεργιακή διαδήλωση των υγειονομικών, που ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και κατέληξε στη Βουλή.
Συμμετείχαν πολυπληθείς αντιπροσωπείες από επαρχιακά νοσοκομεία που είχαν 24ωρη απεργία και εργαζόμενοι από νοσοκομεία της Αθήνας που είχαν τετράωρη στάση εργασίας. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, ήταν να σταματήσει η υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, με περικοπές δαπανών, διαθεσιμότητες και συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Η συνάντηση εκπροσώπων των επαρχιακών νοσοκομείων με τον Α. Γεωργιάδη, δεν απέδωσε, όπως ενημέρωσε η επιτροπή που τον επισκέφτηκε, τους συγκεντρωμένους. Στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία, ασθενείς, απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και εκπροσώπου των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συμμετείχαν στη διαδήλωση με δικά τους μπλοκ. Επίσης στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των πολιτικών φορέων ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας, είχαν τηλεφωνικές παρενοχλήσεις από την ασφάλεια που προσπαθούσε να μάθει πόσο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα. Ακολούθως όταν έφτασαν στον Πειραιά πραγματοποίησαν διαδήλωση στο υπουργείο Ναυτιλίας, διαμαρτυρόμενοι για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, όπου τους περίμεναν ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού.
Έξω από τη Βουλή οι Ικαριώτες χόρεψαν τον παραδοσιακό χορό του νησιού. Μετά τη λήξη της διαδήλωσης υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση συντονιστικού χαρακτήρα των σωματείων των νοσοκομείων στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.
 
Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή πανυγειονομική κινητοποίηση και τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας:
"Πολυπληθής αντιπροσωπεία βουλευτών και του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην απεργιακή πανυγειονομική κινητοποίηση εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ που διοργανώθηκε έξω από το Υπουργείο Υγείας. Την ώρα που χιλιάδες πολίτες χάνουν καθημερινά το δικαίωμα τους στη δωρεάν ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα τους στις υπηρεσίες υγείας, το δικαίωμα τους στο φάρμακο, το Υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μνημονιακό παροξυσμό, εκτοξεύοντας απειλές στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Γεωργιάδης, πιστός στις μνημονιακές του δεσμεύσεις, συνεχίζει με αδιαλλαξία την εφαρμογή των εγκληματικών σχεδιασμών για τη συρρίκνωση και τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του δημόσιου συστήματος υγείας συνολικά με μόνο στόχο την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην προσπάθειά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην τρόικα , δε διστάζει να ανακοινώνει plan B σε όποιον αντιστέκεται με νόμιμο τρόπο στην κατεδάφιση που επιχειρείται στην Υγεία. Δεν δίνει, όμως, δεκάρα για τους χιλιάδες ανασφάλιστους, ανέργους, άπορους, συνταξιούχους , την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, που είναι το μόνο θύμα αυτής της καταστροφικής και αντικοινωνικής λαίλαπας. Όσες εκβιαστικές και απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις κι αν προσπαθεί να εφαρμόσει ο κ. Γεωργιάδης, το κίνημα και ο απεργιακός πυρετός στον τομέα Υγείας δε θα σταματήσει, αν δεν αναχαιτιστεί η προσπάθεια επιβολής της καταστροφικής πολιτικής του Υπουργού και της κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά για την υπεράσπιση του δικαιώματος σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ισότιμη και καθολική πρόσβαση". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.