Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

26.11.13

«Φύλλο πορείας» για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία έως το τέλος εβδομάδας!

«Φύλλο πορείας» για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία έως το τέλος εβδομάδας!

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα λάβουν «φύλλο πορείας» οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία οπότε και θα γνωρίζουν σε ποια θέση εργασίας θα διορισθούν από την κυβέρνηση. 
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 
Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμες τις λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων από τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία (Δαφνί, Δρομοκαίτειο, Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης) οι οποίοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα ενώ όλα δείχνουν ότι θα ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδος.
 
Πάντως οι εργαζόμενοι μέχρι τότε είναι στα …κάγκελα καθώς αγωνιούν για το αυριανό εργασιακό τους μέλλον. Ενδεικτικό της ανησυχίας τους είναι το γεγονός ότι παραμένουν στον προαύλιο χώρο των ψυχιατρείων σε μια συμβολική κίνηση αντίδρασης απέναντι στο κύμα κινητικότητας που ξεκινά από την κυβέρνηση.
 
Η αρμόδια υφυπουργός Ζέτα Μακρή διαβεβαιώνει ωστόσο ότι όλα θα γίνουν μετά από σχετική συζήτηση ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά.
Οι εργαζόμενοι όμως αναζητούν βοήθεια στα συνδικαλιστικά τους όργανα καθώς φοβούνται ότι δε θα αποφευχθούν οι απολύσεις εάν κάποιοι… περισσεύουν.
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαβεβαιώσει ότι και στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας δε θα απολυθούν εργαζόμενοι καθώς κανείς δεν περισσεύει στο ΕΣΥ. «Άλλο πρωτοβάθμια φροντίδα άλλο νοσοκομεία» έχει αποφανθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλα δείχνουν όμως ότι οι ψυχιατρικές κλινικές σχεδόν στο σύνολό τους θα μεταφερθούν στα γενικά νοσοκομεία δεδομένου ότι έως το τέλος του 2015 θα μπει λουκέτο σε όλα τα ψυχιατρεία της χώρας στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης της Ε.Ε.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.