Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

30.8.13

Πλαστά πτυχία διά της εις άτοπον απαγωγής

Ακόμη να συνέλθουν στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση, με την αποκάλυψη ότι περισσότεροι από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά, κυρίως πτυχία. Την αποκάλυψη την έκανε από τηλεοράσεως (Mega) ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τους υπαλλήλους με τα «μαϊμού» πτυχία.

***
Πώς ανακάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών τους 100.000 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία; Εκανε κάποιον έλεγχο; Υπήρξαν καταγγελίες; Οχι, απλώς έβγαλε αυτό το (απίστευτο) νούμερο με τη μέθοδο της... εις άτοπον απαγωγής. Ως αρμόδιος για τους δημοσίους υπαλλήλους, κάθησε και υπολόγισε ότι μόνο στην πενταετία της κυβέρνησης Καραμανλή είχαν προσληφθεί περίπου 850.000 υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ ή με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Συνολικά υπολόγισε ότι στα 20 χρόνια που λειτουργεί το ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί περί τα 2 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι. Σου λέει, ακόμη και το 10% να είχε προσληφθεί με «μαϊμού» πτυχία, ο αριθμός είναι τρομακτικός. Αυτές ακριβώς τις προσλήψεις με «διαδικασίες ΑΣΕΠ», κυρίως αυτές που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αμφισβητεί ο υφυπουργός. Οχι όλες, αλλά μερικές.

***
Το θέμα όμως είναι αν όντως υπάρχουν σήμερα 100.000 υπάλληλοι με «μαϊμού» πτυχία και πώς αυτούς τους ανακαλύπτει κανείς και εν συνεχεία τους απολύεις πάραυτα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για να υπάρξει αυτή η συνεργασία μόνο με κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, εδώ και τώρα να διεξαχθεί ο έλεγχος, να μη χάσουμε την ευκαιρία, γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι αν ανακαλυφθούν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και απολυθούν, τότε δεν θα απαιτούνται ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητα, ούτε κινητικότητα που θέλει με ονοματεπώνυμα η τρόικα.

***
Και ένα ερώτημα. Τούτες τις ημέρες που γίνεται πολύς λόγος για «μαϊμού» πτυχία δημοσίων υπαλλήλων (τους οποίους πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι) δεν μπορεί να διεξαχθεί και μια έρευνα για πλαστά πτυχία... βουλευτών; Γιατί μου είπαν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας βουλευτής ο οποίος όταν ήταν φοιτητής αργούσε (λόγω συχνών επισκέψεων σε πολιτιστικά κέντρα της Εθνικής οδού) να πάρει το πτυχίο του, και ο πατέρας του (που τον χρηματοδοτούσε) γκρίνιαζε. Ετσι ο νεαρός τότε φοιτητής, για να καθησυχάσει τον πατέρα του, του παρουσίασε ένα πλαστό πτυχίο ΑΕΙ. Δεν γνωρίζω αν τελικά, στην πορεία, ο εν λόγω βουλευτής διάβασε και απέκτησε γνήσιο πτυχίο, εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι όντως τον πατέρα του τον ξεγέλασε.

***
Η πιθανότητα να έχουν παρουσιάσει βουλευτές πλαστά πτυχία ή πλαστά πιστοποιητικά για να εισαχθούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχολεί και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος λέει ότι μπορεί η Βουλή από μόνη της να ζητήσει έλεγχο των πιστοποιητικών και των πτυχίων των βουλευτών μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
 
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.