Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

15.7.13

Απεργίες στα δημόσια νοσοκομεία

Προειδοποίηση για κλιμάκωση τον Σεπτέμβριο


Σε εικοσιτετράωρες απεργίες προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη και στις 24 Ιουλίου οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες 2.500 εργαζομένων στο ΕΣΥ. Προειδοποιούν ότι «είναι μόνο η αρχή», σχεδιάζοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προειδοποιεί ότι οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας». Επικρίνει την κυβέρνηση πως αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία, «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. 

«Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αν και φαίνεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται προς το παρόν από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.  

Αντίθεση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής. Ζητεί αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσής τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση». 

Πηγή: Newroom Enet  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.