Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

21.8.12

Ο ΕΟΠΥΥ έχει δυσκολίες λόγω μειωμένης εισροής εσόδων

Λυκουρέντζος: Τα ταμεία πληρώνουν λιγότερα λόγω της ύφεσης

Tη μειωμένη εισροή εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ύφεσης «έδειξε» ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος ως κύριο λόγο μη άμεσης τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA».

Περιγράφοντας την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λυκουρέντζος εξήγησε ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει τις εισφορές και πληρώνει για λογαριασμό των ταμείων τις υπηρεσίες των ασφαλισμένων λειτουργώντας στη βάση εσόδων και δαπανών.

«Ο ΕΟΠΥΥ έχει δυσκολίες γιατί η εισροή των εσόδων έχει πρόβλημα καθώς τα ταμεία πληρώνουν λιγότερα λόγω της ύφεσης. Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να ιεραρχεί τις προτεραιότητες και να τις τακτοποιεί τις εκκρεμότητες. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με το θέμα. Πρώτο κριτήριο είναι να μην ταλαιπωρείται ο ασθενής και δεύτερο να μην υπάρχουν οι εκκρεμότητες στην αγορά. Προσπαθούμε να δώσουμε λύση με τις δυνατότητες που έχουμε», σημείωσε.

Απέρριψε περαιτέρω την θέσπιση πλαφόν στην περίθαλψη: «Δεν υπήρχε καν τέτοια πρόταση. Από συνένωση 661 κλινικές και τμήματα θα συγχωνευτούν. Παντού, κέντρο και περιφέρεια. Δεν υπάρχουν απολύσεις αλλά συνεργασία. Όπως στο Αττικόν και το Αγία Βαρβάρα. Οι κρατικοί λειτουργοί θα δουλέψουν εκεί που το κράτος τους χρειάζεται. Νοσοκομειακές μονάδες δεν θα κλείσουν, θα συνενωθούν».
Πηγή: NewsBeast.gr