Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

9.7.12

Φτιάξε μάτι . . . πάρε εργαζόμενους


Λίγες ώρες μετά την «επιδρομή» του αναπληρωτή υπουργού υγείας Μ. Σαλμά στο Νοσοκομείο μας, πρωί πρωί  χωρίς δροσούλα, η παντός καιρού Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Στις 17:15, παρακαλώ, ανέβασε στο  Διαύγεια  απόφαση τρίμηνης μετακίνησης 30 συναδέλφων από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» για τους λόγους που (περι)γράφει.


Κατά την «επιδρομή» του ο αναπληρωτής υπουργός, είπε ότι δεν είμαστε αποδοτικοί. Ελπίζουμε να μην εννοούσε ότι πρέπει να πληρώνουμε εμείς και τα νοσήλια των ασθενών αφού τα ταμεία στέρεψαν και δεν πληρώνουν μετά τη ληστεία των ταμείων. Μάλιστα επί αυτού παραδέχθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει να δώσει. Μηδέν, είπε χαρακτηριστικά. Άντε να δούμε πώς θα διαιρέσουν το «0» τώρα.

Κρατώντας και σχετικά στοιχεία δεικτών αποδοτικότητας (sic) θέλησε να ελέγξει και τη φυσική παρουσία των ασθενών στις κλινικές (όχι sic), ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα για Κέντρο Υγείας στην περιοχή, υπονοώντας, ασφαλώς, ότι το ρόλο αυτό καλείται να τον διαδραματίσει το δικό μας Νοσοκομείο.



Δεν είναι γνωστό ακόμη πώς μπορεί να γίνει αποδοτικό ένα Νοσοκομείο όταν του αφαιρείς προσωπικό. Γνωστό είναι μόνο ότι με τον τρόπο αυτό, ίσως, μειωθεί το βάρος επί του προϋπολογισμού. Και αυτά τα δύο πράγματα διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, από παλιά,  μια και υπάρχει και η κοινωνική ευημερία.

Κι επί του παρόντος, το μόνο πράγμα που φαίνεται ότι θα βαρύνει τους Έλληνες πολίτες, είναι όχι ο προϋπολογισμός αλλά το χώμα που θέλουν να τους σκεπάσουν.

Να ελπίζουμε ότι δεν θα νοσηλευθεί άλλο κυβερνητικό στέλεχος της εγχώριας τρόικας στο «Αττικό» Νοσοκομείο, με ό,τι σηματοδοτεί ο χαρακτήρας του ως Πανεπιστημιακό, ώστε να σταματήσει το ξεζούμισμα του Νοσοκομείου μας;