Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

14.7.12

Το χρονικό της 1ης εβδομάδας κινητοποιήσεων


Τρίτη 10-07-2012
Μετά την επιδρομή του Μ. Σαλμά στο Νοσοκομείο μας τη Δευτέρα 09-07-2012, το Σωματείο εργαζομένων ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις καλώντας σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη και παράλληλα κάλεσε το Δικηγόρο του Σωματείου για την εξέταση λήψης ένδικων μέτρων κατά της απόφασης.

Τετάρτη 11-07-2012
Στη μαζική έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, αποφασίσθηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ακύρωση της απόφασης μετακίνησης 30 συναδέλφων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προς τα «Αττικό» Νοσοκομείο, αρχικά με:
  • παραλαβή των ατομικών αποφάσεων μετακίνησης των εργαζομένων από το ΔΣ του Σωματείου,
  • κατάθεση αίτησης ακύρωσης της αυθαίρετης απόφασης τρίμηνης μετακίνησης 30 συναδέλφων προς το «Αττικό» Νοσοκομείο,
  • παράσταση στην εκδήλωση - συζήτηση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας την Πέμπτη 12 Ιουλίου με θέμα: «Τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας. Πολιτικές και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους»,
  • νέα Γενική Συνέλευση με εκπροσώπους φορέων για το συντονισμό των δράσεων, στις 11.00 το πρωί της ίδιας ημέρας
  • ακόλουθη συνάντηση με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, μετά από πρόσκλησή της.

Πέμπτη 12-07-2012
Πριν προλάβει να γυρίσει η εργάσιμη μέρα, ο «γαλατάς» χτύπησε και πάλι την πόρτα του Νοσοκομείου, στις 7.15 π.μ., κομίζοντας τις ατομικές αποφάσεις μετακίνησης 30 εργαζόμενων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα, αξημέρωτα ακόμη, στις 6:15 π.μ., αναρτήθηκε στο Διαύγεια απόφαση μετακίνησης συναδέλφων τροποποιημένη κατά ορισμένα ονόματα, και όχι κατά τον αριθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή στηριζόταν στα προβλήματα που ανέκυπταν στις μονάδες και στο χειρουργείο, όπως αποτυπώνονταν σε σχετικό έγγραφο της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ενώ «άγνωστο» παραμένει πώς επιλέχθηκαν όσοι περιλαμβάνονται στη νέα λίστα, τουλάχιστον... Στη συνέχεια δε, αναρτήθηκαν και οι ατομικές αποφάσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον από εκείνους που γνωρίζουν την αγωνιστικότητα των εργαζόμενων του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα» για τη διατήρηση και την ανάπτυξή του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Μετά τη δυναμική παρέμβαση του Προέδρου μας και μελών του ΔΣ του Σωματείου, ο δικηγόρος-«γαλατάς» έφυγε άπραγος και με άδεια χέρια.

Ακολούθησε παράσταση μελών στην εκδήλωση του ΑΣΔΑ όπου ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου έθεσε προ των ευθυνών τους, τους  Δημάρχους της περιοχής.


Στη Γενική Συνέλευση-Σύσκεψη βρέθηκαν δίπλα μας εκπρόσωποι πολλών φορέων της περιοχής αλλά και του Κοινοβουλίου όπως:

  • Δούρου Ρένα, βουλευτής Β΄ Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
  • Κατσώτης Χρήστος, βουλευτής Β΄ Αθήνας, ΚΚΕ
  • Μπόλαρη Μαρία, βουλευτής Α΄ Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
  • ΠΟΕΔΗΝ
  • ΠΑΜΕ Υγείας
  • Σωματεία Εργαζομένων ΨΝΑ, Δρομοκαΐτειου, Αττικού, Νίκαιας, Θριασίου, Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Αιγάλεω
  • Συνδικάτο Οικοδόμων
  • ΠΑΜΕ Αγία Βαρβάρας
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κεντρικό Συντονιστικό και Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα
  • Εργατική Αλληλεγγύη
  • Επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος Αγίας Βαρβάρας
  • Δημοτική παράταξη Αγίας Βαρβάρας, «Συμπαράταξη για τον Άνθρωπο και την Πόλη»
  • Δημοτική παράταξη Αγίας Βαρβάρας, «Λαϊκή Αγωνιστική Κίνηση»
  • Δημοτική Παράταξη Αιγάλεω, «Ανάπλαση»
  • Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου
  • Συντονιστικές Επιτροπές  ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας
  • Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αιγάλεω



Παράλληλα με τις διαμαρτυρίες για την αυθαίρετη απόφαση μετακίνησης προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα» στο «Αττικό», όπως εκφράστηκαν από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, και ακριβώς λόγω της διάστασης που πήρε το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς, δέχθηκε σε ακρόαση τους Δημάρχους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου καλώντας να παραστούν ο Διοικητής του Νοσοκομείου και οι Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρ΄ όλες τις σχεδιαζόμενες συσκέψεις, το «σαφάρι» κατά των εργαζομένων συνεχίστηκε με διοικητικές διαδικασίες, καθώς η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ ζήτησε τα στοιχεία επικοινωνίας του Νοσηλευτικού Προσωπικού αλλά αυτή τη φορά και των Ιατρών, γεγονός που γνωστοποιήθηκε άμεσα στην ΟΕΝΓΕ, που προέβη και σε σχετικές αντιδράσεις.

Λίγο πριν το πέρας της Συνέλευσης, ομόφωνη απόφαση της οποίας ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων αν δεν αρθεί η απόφαση μετακίνησης και η παράσταση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, κλήθηκε το Σωματείο από το Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Πριν την συνάντηση με τον Μ. Σαλμά, τα μέλη του Σωματείου που συνοδεύονταν από τους βουλευτές Χρ. Κατσώτη (ΚΚΕ) και Μ. Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), αλλά και από εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, υποδέχθηκε η Γενική Διευθύντρια Υγείας κ. Δ. Τσαγδή, η οποία όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θέλησε να παρέμβει ως κάτοικος της περιοχής και ως πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Αρχικά αν και γνωρίζει όλη την πορεία απαξίωσης του Νοσοκομείου, από τη συζήτηση φάνηκε ότι προσπαθεί, έστω και εμμέσως, να «ενοχοποιήσει» τους εργαζόμενους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση όλων των  παρευρισκομένων. Ακολούθως, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι το Νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει και να συνεχίσει το ρόλο του, προσπάθησε να βρει συμβιβαστική λύση, τονίζοντας ότι και η ίδια είναι υπάλληλος καριέρας και όχι πολιτικό πρόσωπο.

Μετά το πέρας της σύσκεψης Αναπληρωτή Υπουργού, Δημάρχων, Διοικητή και Διευθυντών του Νοσοκομείου, ο Μ. Σαλμάς δέχθηκε να συνομιλήσει μόνο με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, παραδεχόμενος ότι η εν λόγω απόφαση ήταν άστοχη αλλά δηλώνοντας κιόλας ότι δεν θέλει να την ανακαλέσει για λόγους πολιτικής αξιοπιστίας.

Η αποχώρησή μας έγινε μετά την πληροφορία ότι θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη, αυτή τη φορά παραγόντων του Υπουργείου, για το θέμα. Πράγματι, το θέμα συζητήθηκε και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς θυροκολλήθηκαν στα σπίτια των εργαζόμενων κλήσεις μετακίνησής τους κατά τις απογευματινές ώρες!

Παρασκευή 13-07-2012
Με την εξέλιξη της προσωπικής επίδοσης των αποφάσεων μετακίνησης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης της απόφασης γνωρίζοντας ήδη τη διαδικασία από τον ίδιο το δικηγόρο του Σωματείου που παραβρέθηκε και μας ενημέρωσε στη Συνέλευση της Πέμπτης.

Απόφαση επίσης της Γενικής Συνέλευσης ήταν να μην αναβληθεί για κανένα λόγο η προγραμματισμένη παράσταση στο Υπουργείο, η οποία και υλοποιήθηκε άμεσα.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, του ΠΑΜΕ, της Αγωνιστικής Παρέμβασης Υγειονομικών αλλά και κυρίως από δεκάδες συναδέλφους επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Υγειας όπου μας … απαγορεύθηκε η είσοδος, ακόμη και ως πολίτες!!



Μετά από διαπληκτισμούς με τους υπεύθυνους ασφαλείας του Υπουργείου και την ανάλογη.. πίεση οι εργαζόμενοι μπήκαμε στο Υπουργείο, αναμένοντας τον Μ. Σαλμά να ολοκληρώσει τη συνάντησή του με το ΕΚΑΒ και να μας δεχτεί, όπως ο ίδιος είχε ήδη ενημερώσει την Υποδοχή.

Όμως, αντ΄ αυτού και μετά από αναμονή μίας και πλέον ώρας, ο ίδιος ακύρωσε το ραντεβού που μας είχε δώσει!


Και σαν να μην έφτανε η κοροϊδία, κατά την επιχείρηση ανόδου στον 1ο όροφο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις ασπίδες των αστυνομικών δυνάμεων, που είχε εν τω μεταξύ φροντίσει ο «κύριος» Σαλμάς να παρατάξει στις σκάλες του κτιρίου, όλη αυτήν την ώρα.


Είναι βέβαιο ότι η βία, η διασπορά φόβου και η κατασυκοφάντηση των εργαζόμενων, ως πρακτικές για την υποταγή στις επιλογές τους, θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν. Εξάλλου η «εγχώρια Τρόικα» έχει πείρα σε τέτοιες μεθοδεύσεις όπως αποδεικνύει η ιστορία τους, μηδέ εξαιρουμένων των «μαϊμού αριστερών» που τους στηρίζουν και τους υποστηρίζουν.

Εκείνο όμως, που είναι ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν θα αφήσει να περάσει η διάλυση του Νοσοκομείου του, πράγμα που επίσης αποδεικνύεται από τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις του.



Έγραψαν για το Νοσοκομείο
  • Το μνημονιο βaζει λουκετο στο νοσοκομειο «Αγια Βαρβαρα»;  Iatropedia, 10-07-2012

  • Σύμφωνα με καταγγελία της ΑΡΣΙ: Ο Μάρ. Σαλμάς δηλώνει ότι θα κλείσει το «Αγ. Βαρβάρα»!, Η Αυγή 10-07-2012
  • Ενισχύεται το «Αττικόν» από το «Αγία Βαρβάρα», Πρώτο Θέμα, 10-07-2012 
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», «Ερρίφθη ο κύβος» της διάλυσης νοσοκομείων. Μετακινούνται 30 νοσηλευτές στο «Αττικόν» νοσοκομείο, Ριζοσπάστης, 11-07-2012   
  • ΟΕΝΓΕ: Θα κάνουν real estate το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», Η Αυγή 11-07-2012 
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», Καλεί το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί για την υγεία του, Ριζοσπάστης, 12-07-2012 
  • Τρεις νέες κλινικές στο νοσοκομείο «Αττικόν», Πρώτο Θέμα, 12-07-2012 
  • Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, Τα Νέα, 12-07-2012 
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», Κινδυνεύει το τμήμα εμβολιασμών και μια σειρά κλινικές, Ριζοσπάστης, 13-07-2012  
  • «Παραπληροφόρηση» το κλείσιμο του «Αγ. Βαρβάρα»..., Η Αυγή, 13-07-2012 
  • Με προσωπικό από το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» θα λειτουργήσουν τρία νέα τμήματα στο «Αττικόν», Έθνος, 13-07-2012 
  • Ο Μ. Σαλμάς συνεχίζει την απαξίωση του νοσοκομείου: «Πολύ ακριβό το  Αγ. Βαρβάρα»..., Η Αυγή, 14-07-2012
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, Υποβαθμίζονται ενώ μεγαλώνουν οι ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που διαμορφώνεται στο «Αγία Βαρβάρα», από όπου μετακινούνται νοσηλευτές και μένουν ακάλυπτες μια σειρά κλινικές, Ριζοσπάστης, 14-07-2012  

Στηρίζουν


Δήλωσαν


Ο ... Super Mario δικαιολογείται...

  • Ο Μάριος Σαλμάς στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου 
  • Μ. Σαλμάς: Ανοίγουμε κλινικές σε νοσοκομεία που επί χρόνια ήταν κλειστές, MedVoi365 
  • Μάριος Σαλμάς: «Σε οριακό σημείο οι στόχοι των δαπανών στην υγεία», iPop, ΠόπηΤσαπανίδου