Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

24.11.11

ΕΣΥ: «πονοκέφαλος» η εφεδρεία


Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όπου διοικήσεις ειδοποιούν εγγράφως το προσωπικό ότι τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί με συμβολικές κινητοποιήσεις, όπως αυτές στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αντιδράσεις.
«Η λαίλαπα της εφεδρείας και του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος ήρθε και στο χώρο των νοσοκομείων. Συνάδελφοι απολύονται και οργανικές θέσεις καταργούνται με θύμα τη δημόσια υγεία και τον πολίτη. Ηδη, έχουν λάβει σχετικές ειδοποιήσεις εγγράφως εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ''Γ. Παπανικολάου'', ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, καθώς και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», λέει στον «Α» ο Παναγιώτης Τουχτίδης, γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και μέλος στο δ.σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου».
Σήμερα, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα προχωρήσουν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας με κλείσιμο της πύλης του «Γ. Παπανικολάου», στις 7 το πρωί. Επιπλέον, την Πέμπτη θα τεθεί το ζήτημα στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία την Παρασκευή καλεί τους εργαζομένους όλων των νοσοκομείων σε συγκέντρωση στην ΕΔΟΘ, στις 7 το απόγευμα, για να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Εργαζόμενοι στο «ψυγείο»
Το υπουργείο Υγείας, όπως όλα δείχνουν, προωθεί την εφεδρεία στα νοσοκομεία όπου έχουν ήδη ετοιμαστεί τα οργανογράμματα με τις νέες συγχωνευμένες κλινικές, τα λιγότερα κρεβάτια και το μειωμένο προσωπικό. Το «ψαλίδι» αγγίζει σε πρώτη φάση κυρίως τους διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι περιορισμένα. «Τα έγγραφα για εφεδρεία έχουν σταλεί σε εργαζομένους αορίστου χρόνου, κυρίως μεταταγμένους του ΟΣΕ, στους οποίους είχαν παρουσιάσει τη μετάταξη ως... σωτηρία και τώρα ανταμείβονται με εργασιακή εφεδρεία, κάτι που είναι σίγουρα ανήθικο. Από το μέτρο φαίνεται πως εξαιρούνται σε πρώτη φάση όσοι μετατέθηκαν σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή οι βοηθοί θαλάμου και οι τραυματιοφορείς. Παράλληλα, με αυτοδίκαιη απόλυση, δηλαδή απευθείας συνταξιοδότηση, είναι αντιμέτωποι όσοι έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55 έτος της ηλικίας. Αυτό αφορά ειδικότητες εκτός νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού, δηλαδή κυρίως διοικητικό και τεχνικό», αναφέρει ο κ. Τουχτίδης. Οπως προσθέτει, «είμαστε ανάστατοι διότι πριν από δυο μήνες το υπουργείο Υγείας δεσμευόταν ότι τα νοσοκομεία εξαιρούνται από την εφεδρεία και βλέπουμε ότι, αν εφαρμοστεί, θα χαθούν πολύτιμα στελέχη, θα καταργηθούν κενές θέσεις και θα αποστελεχωθούν νοσοκομεία, καθώς ήδη υπήρχαν μεγάλα κενά».

«Στον πάγο» και γιατροί
Αν και το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο εξαιρεί ρητά τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, σε αρκετές περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο, όπως αποκαλύπτει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Σύμφωνα με την ίδια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βάζουν σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς. «Πρόκειται για παρανοϊκές καταστάσεις, τις οποίες έχει προκαλέσει ο πανικός της κυβέρνησης και οι χυδαίοι εκβιασμοί του μνημονιακού υπουργού Υγείας προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να βγάλουν πάση θυσία εργαζομένους σε εφεδρεία μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ώστε να μη δικαιούνται τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας. Η ομοσπονδία προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που οι διοικήσεις επιμείνουν να θέσουν γιατρούς σε εφεδρεία, η αντίδρασή τους θα είναι σφοδρή.
«Τις τελευταίες ημέρες σε πολλά νοσοκομεία γίνονται συστάσεις- έμμεσες προτάσεις για παραίτηση προς γιατρούς οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας και τα χρόνια προϋπηρεσίας, ωστόσο δεν μπορούν να εξαναγκαστούν διότι ο νόμος τούς εξαιρεί από το μέτρο», ανέφερε ο κ. Τουχτίδης.

Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.