Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

24.11.11

Α.Λοβέρδος: Πειραματικό πρόγραμμα διοίκησης για 5 νοσοκομεία


Ένα πρότυπο μοντέλο λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων που θα λειτουργήσει πειραματικά για έξι μήνες και, εκ του αποτελέσματος, θα κριθεί αν μπορεί να συνεχιστεί ευρύτερα με στόχο την εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών, προτίθεται να καταθέσει με την μορφή τροπολογίας”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναπτύσσοντας την πρόταση του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Α. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι σε αυτό το πρότυπο πειραματικής διοίκησης, θα ενταχθούν τα δημόσια νοσοκομεία Σεισμανόγλειο και Αιμιλία Φλέμινγκ, το Ωνάσειο και το Ερρίκος Ντυνάν, καθώς και δύο νοσοκομεία από τον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν θα αλλοιωθεί ούτε η δομή, ούτε ο λειτουργικός χαρακτήρας του κάθε νοσοκομείου. Αυτό το πείραμα θα εφαρμοστεί για έξι μήνες και, αν αποδώσει, καλώς. Αν αποτύχει, θα το διακόψουμε», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι για τα δύο ιδιωτικά νοσοκομεία που θα ενταχθούν στο νέο σχήμα, θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος με διεθνή διαγωνισμό.

Από την πλευρά τους, με επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν πολλοί βουλευτές την πρόταση του Α. Λοβέρδου, διατυπώνοντας ερωτηματικά, τόσο ως προς το στόχο συγχώνευσης δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικά νοσοκομεία, όσο και ως προς το αποτέλεσμα της ιδιότυπης αυτής συνεργασίας. Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος. 

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.