Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

23.8.11

556 νοσοκομειακά κρεββάτια σε εταιρίες

Σε έσοδα αποβλέπει το υπουργείο Υγείας από τον καταμερισμό 556 νοσοκομειακών κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο Σερρών. 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα στις κλίνες τους.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα 82 νοσοκομεία που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις των 131 νοσοκομείων της χώρας, καθώς και τα ονόματα των νέων διοικητών αυτών των νοσοκομείων. «Δεν θα κλείσουμε κανένα νοσοκομείο, ενώ θα προκύψουν ελάχιστες συγχωνεύσεις», δήλωσε ο Α. Λοβέρδος.
Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας, Μάρκο Μπόλαρη, ο Α. Λοβέρδος επισκέφτηκε την οικογένεια 42χρονου Σερραίου που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σερρών, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, και με το θάνατό του οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανά του για να σωθούν άλλοι χρόνιοι ασθενείς.
Οι κ.κ. Λοβέρδος και Μπόλαρης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και την ευγνωμοσύνη τους στους συγγενείς του αποβιώσαντος και τους συνεχάρησαν για την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά του. Ο Α. Λοβέρδος ζήτησε τη συστράτευση πολιτών και φορέων «στη μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τη θέση του ουραγού στις μεταμοσχεύσεις. Το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι διάφανο και αντιμετωπίζει με σύγχρονη προσέγγιση το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων», τόνισε. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας και να υπάρξει συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.