Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

25.7.11

Ο Δρ Γκρουνστάιν και ο Μπίλι ο Ψεύτης

Γελοιογραφία και κείμενα του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Σύμφωνα με τον Γιαροσλάβ Χάσεκ, η θεραπευτική αγωγή του Δρος Γκρουνστάιν προέβλεπε τύλιγμα σε βρεγμένα σεντόνια, απόλυτη νηστεία και κλύσμα τρεις φορές την ημέρα, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες από φυματίωση, αρθρίτιδα, έλκος στομάχου ή ηλιθιότητα όπως ο Σβέικ, πρώην «κοπανατζήδες» και υγιέστατοι πλέον, έτρεχαν ενθουσιασμένοι να καταταγούν στα στρατεύματα του Φραγκίσκου Ιωσήφ και να πολεμήσουν εναντίον της μισητής τσαρικής Ρωσίας.



Και την εποχή αυτή, καλοκαίρι του 2011, επειδή προέχει η σωτηρία της προσφιλούς μας πατρίδας, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, και επειδή απαιτείται στρατιωτική πειθαρχία σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει το βελτιωμένο και ανανεωμένο σύστημα του Δρος Γκρουνστάιν ούτω πώς: καταργεί νοσοκομειακά κρεβάτια, απομακρύνει ή απολύει νοσηλευτικό προσωπικό και μειώνει τον τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου έμπλεοι πατριωτικού ενθουσιασμού, αριστεροί, δεξιοί και ηλίθιοι να πέσουμε υπέρ βωμών και εστιών.

Αγαπητοί αναγνώστες, παρότι η χρήση θερμοκηπίων είναι γνωστή από τη ρωμαϊκή εποχή, στη χώρα μας οι μελιτζάνες, οι μπάμιες, τα κολοκύθια και τα νομοθετήματα ευδοκιμούν στο ύπαιθρο και παράγονται εν αφθονία κατά τη θερινή περίοδο, όπως αποδεικνύουν το μεσοπρόθεσμο, ο εφαρμοστικός νόμος και τα επικείμενα νομοσχέδια για την παιδεία και την υγεία. Για τούτο ο διάλογος για την «Αναδιάταξη μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας» άρχισε την 1η Ιουλίου και οι υπουργικές υπογραφές για τις επερχόμενες αλλαγές ξεκίνησαν στις 22 του μηνός, γνωρίζοντας πως οι ιδέες του χειμαρρώδους κ. Λοβέρδου ωριμάζουν εφόσον εξασφαλίσουν υψηλές θερμοκρασίες, παρατεταμένη ηλιοφάνεια και άφθονη χωνεμένη κοπριά από κότες, πρόβατα ή βόδια.

Και, προκειμένου να υλοποιηθούν τα οράματα του μελίρρυτου κ. Λοβέρδου, πρέπει να μειωθεί και ο αριθμός των γιατρών (δηλαδή να απολυθούν 600) για να επιτευχθεί η αναλογία που απαιτεί το υπουργείο: 0,7 γιατροί ανά κλίνη, χωρίς να διευκρινίζεται τι εννοούμε όταν λέμε 0,7: τα αφτιά, τα πλευρά ή τα πόδια του γιατρού;

Και επειδή γνωρίζουμε πως τα δεσποτικά και αυταρχικά καθεστώτα απαγόρευαν αυστηρά τις εκτρώσεις, ζούμε προφανώς στο πλέον φιλελεύθερο κράτος του πλανήτη, αφού αποθαρρύνουμε τις γεννήσεις και αδιαφορούμε για την υγεία των νεογνών. Ρωτά η κ. Ε. Απαζίδου, νεογνολόγος («Ε» 18/7, ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου): «Η φροντίδα των νεογνών στην Δ. Κρήτη είναι στο υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλο μέρος της γης, ούτως ώστε για 3.000 τοκετούς το χρόνο να αρκούν 4 κλίνες νοσηλείας νεογνών;» Αλλά ο ευφραδέστατος κ. Λοβέρδος, όπως ο κινηματογραφικός εκείνος «Μπίλι ο Ψεύτης» κατοικεί στη μυθική Αμβροσία, αφού εκλαμβάνει τις ιδεοληψίες του ως πραγματικότητα. Στο φύλλο της «Ε» που προαναφέραμε, τέως διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπογραμμίζει: «Μόνο στις πολύ τολμηρές φαντασιώσεις υπηρετούν 18 χειρουργοί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως αναφέρει η εισήγηση του υπουργού. Στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο 7».

Αλλά εάν δεν μένει στην Αμβροσία ο λαλίστατος κ. Λοβέρδος, σχεδιάζει ένα σύστημα υγείας όπως αυτό που αναφέρει ο Καπετάν Μπελάς (Ν. Παπακωνσταντίνου) στη «Νεκρή Μεραρχία». Περιγράφει πώς ένας Εγγλέζος με βαριά προβλήματα οράσεως αλλά χωρίς γυαλιά, μετά από ένα εξάμηνο αντάρτικης ζωής στα βουνά της Αρκαδίας απέκτησε εξ ανάγκης βλέμμα αετού. Παρότι οι υπηρετούντες ειδικοί οφθαλμίατροι στο Νοσοκομείο φέρ' ειπείν του Κιλκίς είναι 7 στα χαρτιά και 2 στην πραγματικότητα, ελάχιστη σημασία έχει. Κατατασσόμενοι στις ανταρτοομάδες του γλαφυρού Καπετάν-Λοβέρδου θα αποκτήσουμε μάτι λύγκα, πόδι ελαφιού, δύναμη ταύρου, αναδιάταξη του ΕΣΥ και επιλεγμένη χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.