Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

7.7.11

Θέατρο του παραλόγου με τις ΜΕΘ από Λοβέρδο

Με «κόλπα» και αλχημείες ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος αλλοιώνει τα στοιχεία της υγείας, προκειμένου να υλοποιήσει την εντολή της τρόικας για υποβάθμιση του ΕΣΥ.
Στη χώρα μας παρατηρείται το εξής παράδοξο: το ίδιο το κράτος από τη μία να διατηρεί λίστα αναμονής διασωληνωμένων ασθενών, που χρειάζονται άμεσα εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι το 15-20 % των κλινών ΜΕΘ της Αττικής, για παράδειγμα, είναι μονίμως άδειες, γι’ αυτό και προωθεί τη μείωσή τους.
Σύμφωνα με τα «πειραγμένα» στοιχεία του Υπουργείου σε όλες τις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας κυμαίνονται από 57 έως 82%!
Οι γιατροί κάνουν λόγο για γκαιμπελίστικη μέθοδο μαγειρέματος στοιχείων από τον κ. Λοβέρδο.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του Νοσοκομείου της Νίκαιας, που «στη σελίδα 28 του «Συγκεντρωτικού πίνακα συγχωνεύσεων νοσοκομείων ΕΣΥ», αναφέρεται ότι διαθέτει ΜΕΘ με 8 κλίνες και κάλυψη 102 %, ενώ επίσης έχει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με 8 κλίνες και κάλυψη 48%. Η αλήθεια –που την ξέρουν και οι πέτρες- είναι ότι στη ΜΑΦ λειτουργούν μόνο 3 κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες επίσης πάντα είναι γεμάτες (κάλυψη 100%)». Η ίδια ακριβώς τακτική παραχάραξης στοιχείων έχει εφαρμοστεί και σε πολλά άλλα νοσοκομεία.
Μοναδικός στόχος του κ. Λοβέρδου είναι η περιστολή των δαπανών, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για τον έλληνα ασθενή, διότι, διαφορετικά, θα φρόντιζε να αυξήσει τις ΜΕΘ. Μάλιστα οι αριθμοί είναι αμείληκτοι, καθώς κάθε χρόνο υπολογίζονται σε 2.500 οι ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν σωθεί, εάν νοσηλεύονταν άμεσα σε ΜΕΘ.
Την κατάσταση άλλωστε που επιθυμεί να διαμορφώσει ο κ. Λοβέρδος στο χώρο της υγείας δεν είναι δύσκολο να την φανταστούμε, αρκεί να δούμε τις άλλες χώρες, στις οποίες εφαρμόσθηκαν από την Τρόικα συνταγές παρόμοιες με αυτές που ετοιμάζονται για την Ελλάδα, τα συστήματα υγείας υποβαθμίστηκαν δραματικά και το προσδόκιμο υγείας των πληθυσμών μειώθηκε.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.