Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

8.7.11

Υπ. Υγείας: Δεν θα κλείσει κανένα ίδρυμα με την αναδιάταξη του ΕΣΥ

Τη διαβεβαίωση πως με τη λειτουργική αναδιάταξη του ΕΣΥ δεν θα κλείσει κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, παρότι ορισμένα ιδρύματα θα αλλάξουν αντικείμενο έδωσαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Τιμοσίδης.
Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη συνένωση των μονάδων υγείας, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως στην πραγματικότητα «δεν χρειαζόμαστε καταργήσεις δομών, αλλά συνενώσεις δυνάμεων και αυτό είναι το πολιτικό πρόταγμα που θα καθορίσει τη δουλειά μας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το ΕΣΥ είναι πελατειακά διαρθρωμένο και συγκροτημένο στο εσωτερικό του. Πολλοί γιατροί σε ένα μέρος, κανένας σε ένα άλλο. Απόλυτη δημοκρατία για το πού θα υπηρετήσει ο γιατρός, αλλά χωρίς παιδίατρο η Κέρκυρα, χωρίς καρδιολόγο η Ζάκυνθος. Μας λένε ''μας λείπει η τάδε ειδικότητα''. Τους απαντούμε: ''Τι σας περισσεύει; Αμα ζητάς έναν γιατρό, μου δίνεις ένα γιατρό''. Σου λένε, ''Δεν μπορούμε να μπούμε στην ευθύνη να ξεβολέψουμε έναν άνθρωπο''. Τους απαντούμε ''τότε δεν ζητάς''. Γιατί παντού είναι το ίδιο φαινόμενο: υπερπληθώρα σε έναν τομέα, μειονεξία σε έναν άλλο».
Ωστόσο, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική.
 Ο πρώην υφυπουργός Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «γονατογράφημα» την έκθεση των συμβούλων του υπουργείου, πάνω στην οποία βασίζεται ο σχεδιασμός και έκανε λόγο για «στατιστικές από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα μουσικής». Ο κ. Γιαννόπουλος παραδέχθηκε πως η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να στηρίξει «στοχευμένα» ορισμένες από τις προβλεπόμενες συνενώσεις, αλλά όχι με τον τρόπο που υλοποιούνται συνολικά, διακρίνοντας μάλλον εφαρμογή των επιταγών της Τρόικας, παρά προθέσεις βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας.
«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και πάλι μια επιστημονική ομάδα προκειμένου να βρεθούν ''στοιχεία'', για να επενδυθεί με επιστημονικό κύρος μια βαθιά ταξική πολιτική καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην υγεία», υποστήριξε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΚΚΕ .
«Ναι στις συνενώσεις, αλλά είναι ικανοί οι διοικητές να διοικήσουν δύο νοσοκομεία, την ώρα που αδυνατούν να διοικήσουν ένα;», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου. Η κ. Παπανδρέου προειδοποίησε και για τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που υπάρξουν καταργήσεις νοσοκομείων και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν τα υπαρκτά κενά του ΕΣΥ είναι δυνατόν να εξισορροπηθούν από τις αναδιατάξεις: «Εκατό χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν στα Λουτρά της Αιδηψού. Πώς θα αντιμετωπιστούν από ένα Κέντρο Υγείας που στερείται βασικών ειδικοτήτων, όπως χειρουργός και παθολόγος;», αναρωτήθηκε. Αντίστοιχες παρατηρήσεις επεφύλαξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Καρανίκας και Πυθαγόρας Βαρδίκος.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης αμφισβήτησε, μεταξύ άλλων, τις προθέσεις των εμπειρογνωμόνων συμβούλων του υπουργείου Υγείας, μεταφέροντας καταγγελίες οι οποίες αφορούν το Φόρουμ για την Υγεία που συνέταξε τον «υγειονομικό χάρτη» της χώρας: «Αποτελεί μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσφατα διοργάνωσε στην Αρκαδία εκδήλωση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με χορηγούς πασίγνωστες φαρμακευτικές εταιρείες και ατομικές προσκλήσεις συμμετοχής για πενήντα μόνον άτομα. Η οργάνωση απαγόρευσε σε μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας να παρευρεθούν…», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.