Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

24.7.11

Νοσοκομεία - "μαμούθ"

Νοσοκομεία - "μαμούθ" με κοινές διοικήσεις, συνενώσεις κλινικών αλλά και μειώσεις κρεβατιών φέρνει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη του νέου ΕΣΥ. 

Σε πρώτο νοσοκομείο "μαμούθ" μετατρέπεται η συνένωση των νοσοκομείων "Σωτηρία" και 'Γεννηματάς" με 1.430 κρεβάτια.

Δεύτερο, από τη συνένωση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Ηρακλείου με το Γενικό νοσοκομείο "Βενιζέλειο", με 1.200 κρεβάτια.

Τρίτο νοσοκομείο "μαμούθ" δημιουργείται πάλι στην Αθήνα από τη συνένωση των νοσοκομείων Ευαγγελισμού, Οφθαλμιατρείου, Πολυκλινικής και 3ου νοσοκομείου ΙΚΑ, με 1.150 κρεβάτια.

Και τέταρτο με 1.000 κρεβάτια είναι στη Θεσσαλονίκη η συνένωση των νοσοκομείων Παπανικολάου με το ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Για αδυναμία διοίκησης, και μεγαλύτερες δαπάνες των νοσοκομείων - "μαμούθ" κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας. Το υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι πιο εύκολα θα διοικηθεί το σύστημα υγείας με 77 αντί 131 διοικητές.

Η συνένωση νοσοκομείων φέρνει 11.000 μειώσεις κρεβατιών ενώ ενδεχομένως να μειωθούν και άλλα κρεβάτια και από την συνένωση κλινικών που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα.
Από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, χρόνο με το χρόνο θα απαξιωθούν κλινικές λένε οι γιατροί αφού δε θα προσλαμβάνεται προσωπικό και σε κάθε συνταξιοδότηση δε θα αναπληρώνεται η κενή θέση ενώ τονίζουν ότι μικρές μονάδες θα απορροφηθούν από τις μεγαλύτερες. 8 νοσοκομεία θα αλλάξουν χρήση ή θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας ενώ 6 θα έχουν επιστημονική συνεργασία.

Από τις συνενώσεις, υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 75 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.