Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

16.7.11

Το χρονικό των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται

Στη συνέλευση των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, συμμετείχαν με μηνύματα συμπαράστασης 25 φορείς της τοπικής κοινωνίας μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού και Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων και Προνοιακών Ιδρυμάτων της υγειονομικής μας περιφέρειας. Όλοι, δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη συνέχιση της λειτουργίας, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας τον πολύπλευρο και σημαντικό ρόλο του στην πρόληψη, και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ειδικά σήμερα που η φτώχια μεγεθύνεται, απειλώντας ακόμη περισσότερες οικογένειες.

Η απόφαση της συνέλευσης-σύσκεψης περιλάμβανε ένα “μπαράζ” κινητοποιήσεων, με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι την οριστικοποίηση της πρότασης του Υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσηλευτικών Μονάδων, είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίσθηκε ενημέρωση των κατοίκων για το επιχειρούμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου, συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με την εντυπωσιακά ενεργή υποστήριξη μαζικών φορέων και πολιτών σε 3ήμερη “εκστρατεία”, έφερε το θέμα στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής, διανέμοντας έντυπο υλικό σε καταστήματα, σπίτια, καταστήματα, σταθμούς ΜΕΤΡΟ, δρόμους, λαϊκές αγορές και άλλους δημόσιους χώρους. Σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των κατοίκων διαδραμάτισε και το αυτοκίνητο που καλούσε τους κατοίκους των γύρω Δήμων σε συγκέντρωση και εγρήγορση επί τρεις ημέρες, πρωί και βράδυ.


Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2011, έγινε μεγάλη συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου στην οποία παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Χάγιος και Χρήστος Καπάταης, οι εκπρόσωποι των Δημάρχων Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου Αλεξάνδρα Φέγγη και Τάσος Λυμπέρης, δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των Παρατάξεων των Δήμων της Δ. Αθήνας, τα Σωματεία Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, του Δρομοκαΐτείου και του Θριασίου, εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ και του ΠΑΜΕ Υγείας, αντιπροσωπείες των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γυναικών, Επαγγελματιών και Συνταξιούχων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Μάνδρας-Μαγούλας-Ελευσίνας, πολλών Μορφωτικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων από την ευρεία περιοχή, αλλά και των Λαϊκών Συνελεύσεων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου.

Χαρακτηριστική υπήρξε η παρουσία, τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη λήξη της συγκέντρωσης, του Κώστα Δημητρίου, Προέδρου του Πανελληνίου Μορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων Αθιγγάνων, ο οποίος ανέφερε, χαρακτηριστικά, “Μολών Λαβέ κ. Λοβέρδο”. Η συγκέντρωση κορυφώθηκε με πορεία στην Ιερά Οδό όπου μοιράστηκε εκ νέου το ψήφισμα των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου και ολοκληρώθηκε  δίνοντας νέο ραντεβού για την Παρασκευή το πρωί. Καταλυτικά στοιχεία για την επιτυχία της συγκέντρωσης μπορούν, και θεωρούνται, αφενός η ομοφωνία των εργαζομένων και των αντιπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, και αφετέρου η συμμετοχή στην προετοιμασία των κινητοποιήσεων φορέων και πολιτών.



Το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου, εργαζόμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Υγείας την πρόθεσή τους να σταματήσουν την επιχείρηση κλεισίματος του Νοσοκομείου “Η Αγία Βαρβάρα”. Με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου απούσας, το Σύλλογο Εργαζομένων και την αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Υγείας ο οποίος αφού άκουσε τα αιτήματα και παρέλαβε τα ψηφίσματα των Συνελεύσεων και των Δημοτικών Συμβουλίων, δήλωσε ότι δεν έχει διαμορφωθεί, ακόμη, η οριστική πρόταση, δεν γνωρίζει τις προθέσεις για το Νοσοκομείο και δεσμεύτηκε να κλειστεί ραντεβού του Συλλόγου με τον Υφυπουργό πριν την “αποφράδα” ημέρα της 20ης Ιουλίου 2011.

-Στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις, στο κανάλι μας στo Youtube.
-Δημοσιεύματα για τη συγκέντρωση στο σύνδεσμο “Έγραψαν για το Νοσοκομείο μας” στη δεξιά στήλη.
συνέντευξη του Μιχάλη Σελέκου, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΔΑ, στην πρωινή ζώνη του Ρ/Σ “Στο Κόκκινο - 105,5FM”, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, στη δεξιά στήλη.
-Οι διαμαρτυρίες των πολιτών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας
-Η αλήθεια για το ΓΝΔΑ “Η Αγία Βαρβάρα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.