Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

12.7.11

«Ψαλίδι» τον Ιούλιο στις δαπάνες του ΕΣΥ

«Πακέτο» μέτρων στο ΕΣΥ για την περιστολή των δαπανών, προβλέπει το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα για την Υγεία, το οποίο αποτέλεσε και το θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο. Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το σχέδιο του υπουργείου Υγείας και για την τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων, καθώς και το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγχώνευση των νοσοκομείων.


Όλα αυτά θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουλίου, όπως είπε, ώστε να είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου. Στο νέο «πακέτο» -που παρουσίασε ο υπουργός - περιγράφονται οι υποχρεώσεις της χώρας μας για επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδική αναφορά γίνεται στην έκδοση της θετικής λίστας συνταγογράφησης και στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τον έλεγχο των δαπανών. Η αύξηση της χρήσης των γενόσημων (αντιγράφων) σε 30% έως τέλος Σεπτεμβρίου και σε 50% έως τέλος έτους που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο, προωθείται ήδη χωρίς όμως επιτυχία αφού τα νοσοκομεία βρίσκονται μόλις στο 15%.
 Στόχος


Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε και για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί καθώς και για το στόχο της μείωσης του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων κατά 10% το 2011 και περαιτέρω μείωση 5% το 2012. Σύμφωνα μάλιστα με το μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση θα θέσει σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2012 σύστημα αξιολόγησης της παραγωγικότητας των νοσοκομείων.

Σε ό,τι αφορά τον Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (από τη συνένωση κλάδων υγείας ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ), αναμένεται μείωση κατά 25% των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων, σε σχέση με το 2010. Σημειώνεται ότι για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του νέου οργανισμού προβλέπεται να ισχύσει το μοντέλο του ΟΑΕΕ (χαμηλή αντιμισθία) για κάθε νέα σύμβαση από φέτος και για όλες τις συμβάσεις από το 2012.


Ελένη Πετροπούλου

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.