Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

9.7.11

Γιατροί και Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Πατησίων

Δε θα κλείσει ούτε ένα κρεβάτι


Ως βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις συγχωνεύσεις των μονάδων Υγείας


Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να κλείσει ούτε ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο Πατησίων διατράνωσαν χτες γιατροί και εργαζόμενοι σε μια μαζική και μαχητική γενική συνέλευση.

Ταυτόχρονα, εξέλεξαν Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει ενημερωτικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο της συνοικίας και θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την επόμενη βδομάδα. Ο οργανισμός του νοσοκομείου Πατησίων προβλέπει 150 κλίνες, αλλά σήμερα λειτουργούν μόνο 110. Με το σχέδιο των συγχωνεύσεων, η κυβέρνηση προβλέπει τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου με 5-10 κρεβάτια βραχείας νοσηλείας και, επίσης, με 5-10 κρεβάτια παρηγορητικής νοσηλείας. Ακόμα, προβλέπει τη μεταφορά των χειρουργών γιατρών στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι».

Βελτίωση η κατεδάφιση
Παρά τη σύνθλιψη και την κατεδάφιση των υπηρεσιών Υγείας, η κυβέρνηση προσπαθεί με παραπλανήσει το λαό. Ετσι, χτες, ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, επικαιροποιώντας το σχέδιο των συγχωνεύσεων ανέφερε: «Θεωρούμε πολύ σημαντικό η μεταρρύθμιση να γίνει αντιληπτή ως επιλογή βελτίωσης των υπηρεσιών Υγείας και όχι ως συρρίκνωση».
Ομως ο διαλυτικός χαρακτήρας των μέτρων και οι άγριες περικοπές στις παροχές δεν μπορούν να αποκρυβούν ούτε απ' τα συνοπτικά στοιχεία που παρουσίασε και χτες ο υφυπουργός Υγείας.
Μεταξύ των άλλων επανέλαβε τα εξής:
  • Από τις 46.000 οργανικές κλίνες μετατρέπουν σε οργανικές τις 35.000 που λειτουργούν σήμερα. «Από αυτές οι περίπου 2.000 ανενεργές κλίνες δεν χρειάζονται ακόμα», αναφέρει ωμά ο υφυπουργός και προσθέτει: «Ανακατανέμουμε ορθολογικά όλες τις κλίνες» και τις "αποσφραγίζουμε" κατά τις εφημερίες και τις διαθέτουμε στα επείγοντα, ώστε να εξαλειφθεί το χρόνιο πρόβλημα των ράντζων στους διαδρόμους των νοσοκομείων». Δεν αναφέρει, βέβαια, ότι και απ' τις συγχωνευμένες κλίνες οι 550 θα εκχωρηθούν στις ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Από τις 2.000 κλινικές μονάδες συγχωνεύονται 350 (325 εντός νοσοκομείων και 25 εκτός) και η μεταφορά περίπου 40, ώστε να λειτουργούν 1.700 κλινικές μονάδες.
  • Ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς - απεικονιστικούς τομείς, με στόχο να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε Νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα (ανοσολογικό, κυτταρολογικό, κ.λπ.) στα κύρια νοσοκομεία.
Αυτές τις άγριες περικοπές η κυβέρνηση προσπαθεί να τις παρουσιάσει ως «οικονομικά οφέλη», όπως αναφέρει ο υφυπουργός Υγείας: «Η μείωση του ετήσιου διοικητικού και λειτουργικού κόστους Νοσοκομείων - ΚΥ του ΕΣΥ για τη χρονική περίοδο 2012 - 2015 εκτιμάται ότι θα πλησιάσει το 7,5% των ετήσιων δαπανών του 2011 (περίπου 2,4 δισ. ευρώ), ήτοι 150 εκατ. ευρώ περίπου. Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται και μέσω της μείωσης των διαθέσιμων κλινών κατά 4% (περίπου 1.400 κλίνες), εκτίμηση που αποτελεί το ελάχιστο της πρόβλεψης. Υπάρχει δυνατότητα να επεκταθεί η μείωση στις διαθέσιμες κλίνες σε 8% (περίπου 2.400 κλίνες), οδηγώντας σε επιπρόσθετη εξοικονόμηση ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ»!

Βροχή υπουργικών αποφάσεων

Στις 22 του Ιούλη, με υπουργικές αποφάσεις και όχι με ψήφιση σχετικού νόμου, θα ξεκινήσουν οι συνενώνεις των νοσοκομείων, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την οικονομική κρίση για να ελαχιστοποιήσει τη δημόσια παροχή υγείας και έκανε λόγο για χιονοστιβάδα καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις. Για τις συγχωνεύσεις αναρωτήθηκε πού θα πάνε, για παράδειγμα, οι ασθενείς των δημόσιων ψυχιατρείων, αφού προβλέπεται ότι θα κλείσουν όλα εκτός από το Δρομοκαΐτειο. Τις θέσεις μας για την Υγεία, συνέχισε, τις χωρίζει άβυσσος από αυτές της κυβέρνησης και είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι ένα ενιαίο σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας που να καλύπτει και τις τρεις βαθμίδες Υγείας.

Πηγή: rizospastis.gr

1 σχόλιο:

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.