Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισίας παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών-Κώστας Βάρναλης

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

email επικοινωνίας : gnda.agia.barbara@gmail.com ** Τηλεφωνικό κέντρο: 213.207.2900

29.5.11

Κέντρα υγείας γίνονται 2 νοσοκομεία


Σαφές μήνυμα ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ έστειλε χθες από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν θα κάνουμε πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι εάν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν έχουν γίνει οι προωθούμενες αλλαγές, το 40% των νοσοκομείων δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Ανακοίνωσε ότι μόνο δύο νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας και διευκρίνισε ότι οι αλλαγές αυτές θα αφορούν την Κρήτη. Οπως δήλωσε, «θα προχωρήσουμε σε μετατροπές νοσοκομείων σε κέντρα υγείας, αλλά αυτό δεν αφορά την Κρήτη. Θα γίνουν δύο σε όλη την Ελλάδα αλλά όχι στην Κρήτη».

Πρόταση 
Η πρόταση πάντως για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της Κρήτης, του προέδρου της Επιτροπής Συγχωνεύσεων, καθηγητή κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επαναξιολόγηση της σκοπιμότητας της διατήρησης Κέντρων Υγείας, τα οποία βρίσκονται σε αστικές περιοχές με Νοσοκομεία ή και σε περιοχές με περισσότερα του ενός Κέντρα Υγείας.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου, ικανό να καλύψει αποτελεσματικά όλες τις δευτεροβάθμιες ανάγκες υγείας των πολιτών του Λασιθίου. Με την ανάπτυξη του νέου νοσοκομείου, τα τρία ήδη υφιστάμενα νοσοκομεία - ΚΥ (Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας), προτείνεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Αναφορικά, με το νοσοκομείο - ΚΥ Νεαπόλεως, αυτό προτείνεται να συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει (ακόμη και με την ανάπτυξη του νέου νοσοκομείου).
Ωστόσο, προτείνεται η λειτουργική διασύνδεσή του και με το Κέντρο Αποθεραπείας Αποκαταστάσεως, το οποίο προτείνεται να συσταθεί στη Νεάπολη. Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός ένταση δημιουργήθηκε όταν συγκεντρωμένοι γιατροί και νοσηλευτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο ομιλίας και αντιμετωπίστηκαν με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται όσοι έχουν απωθημένα με τους Δημόσιους Φορείς, να μην αναρτούν σχόλια εδώ.